Σφοδρά πυρά επί παντός επιστητού κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για το ομόφυλα ζευγάρια.

Ads

Ο πρώην πρωθυπουργός σε μια άκρως δεξιά ιδεολογική τοποθέτηση χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το νομοσχέδιο ισχυριζόμενος πως στηρίζεται σε ψέματα. Σημείωσε δε πως η ΝΔ δεν έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως η ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο δεν αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, προσθέτοντας πως προφανώς θα το καταψηφίσει.

«Ο γάμος ομοφύλων δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ούτε συνιστά διεθνή υποχρέωση της χώρας. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. «Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. Δεν μιλάμε μόνο για το δικαίωμα δύο ενηλίκων, αλλά και το δικαίωμα των ανηλίκων και στους δύο γονείς», είπε και ανέφερε περιπτώσεις που παιδιά δεν έχουν έναν από τους δύο γονείς. «Αυτές τις περιπτώσεις τις στερεί η μοίρα, όχι η Πολιτεία», πρόσθεσε.

Ads

«Όταν το κράτος δίνει παιδιά στην επίβλεψη δύο μανάδων ή πατεράδων, τους αφαιρεί οριστικά το δικαίωμα σε μάνα και πατέρα παραβιάζοντας το δικαίωμα των παιδιών» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στα παιδιά που ζουν ήδη σε περιβάλλον από ομόφυλα ζευγάρια ισχυρίστηκε πως «αυτό μπορεί να καλυφθεί με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, ή με μία προσθήκη στο σύμφωνο συμβίωσης δηλαδή στο υπάρχον νομικό πλαίσιο».

«Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν και μάνα και πατέρα. Υπάρχουν βέβαια και η περίπτωση που οι γονείς χωρίζουν ή χάνουν γονιό αυτό τους το στερεί η μοίρα. Με τον γάμο ομοφύλων η πολιτεία τους στερεί τη μάνα και τον πατέρα και τώρα θα υπάρχει πραγματική σύγχυση στα παιδιά» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Το πρόβλημα που πάνε να λύσουν δεν είναι τα παιδιά. Αλλάζουν τον ίδιο τον θεσμό της οικογένειας. Αυτή που υπήρχε πάντα με μάνα και πατέρα. Και αυτούς τους ρόλους δεν μπορεί να τους υποκαταστήσει οτιδήποτε άλλο».

«Δεν είναι “Κέντρο” η ανατροπή της οικογένειας»

«Κύριοι της Κυβέρνησης, Δεν κάνετε έτσι στροφή στο «Κέντρο». Δεν είναι «Κέντρο» η ανατροπή της οικογένειας, δεν είναι «Κέντρο» η κατάργηση της Μάνας και του Πατέρα. Δεν είναι «φιλελευθερισμός» να δίνονται παιδιά προς τεκνοθεσία σε… «κοινόβια». Δεν είναι «προοδευτισμός» οι πολυγονεϊκές οικογένειες», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν είναι «εκσυγχρονισμός» η θεωρία των 69 φύλων. Δεν είναι «προαγωγή του Πολιτισμού», να διαβάζουν παραμύθια Drag Queens σε παιδάκια του Δημοτικού ή του Νηπιαγωγείου. Δεν είναι «μεταρρύθμιση» η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture. Αυτά όλα ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με όσα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Και – το σημαντικότερο – όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Παράταξή μας και τις Ιδέες μας», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Βολές για «φροντιστήρια» στους βουλευτές της ΝΔ

Ο πρώην πρωθυπουργός αφησε αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ για τα «φροντιστήρια» σε βουλευτές του κόμματος για το νομοσχέδιο λέγοντας: «Έγιναν και σχετικά «φροντιστήρια» μάλιστα. Όπου μεταξύ άλλων, ειπώθηκε ότι πρέπει να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτο γιατί «ανήκουμε στη Δύση», λέει… Επειδή εγώ πάλεψα να «ανήκουμε στη Δύση» – και το πλήρωσα πριν λίγα χρόνια – να σας πώ ότι ΔΕΝ πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Στη Δύση υπάρχουν και χώρες που το απέρριψαν. Όπως υπάρχουν και χώρες που το ξανασκέφτονται».

Συνεχίζοντας ο ίδιος ανέφερε: «Στη Δύση, ακριβώς επειδή είναι χώρος Ελευθερίας, ψηφίζονται διάφορα πράγματα και κάποια αναθεωρούνται στη συνέχεια. Ανθίζουν πολλά λουλούδια και κάμποσα αγκάθια. Σε κάποιες χώρες της Δύσης κυριαρχεί το woke culture, η κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων. Που προκαλεί ήδη μεγάλες αναστατώσεις παντού και τάσεις για αναθεώρηση. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μιμηθούμε όλα όσα ψηφίζουν κάποιες χώρες της Δύσης; Ανήκω στη Δύση ΔΕΝ σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό, κάθε μόδα που μας έρχεται».

«Το πρόβλημα που πάνε να λύσουν δεν είναι τα παιδιά. Επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:.

«Δεν αλλάζουν το σύμφωνο συμβίωσης αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας. Και εδώ ερχόμαστε στον τρίτο λόγο. Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Αυτή που υπήρξε πάντα και προϋποθέτει μάνα και πατέρα. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα», τόνισε ακόμα.

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Σαμαρά: «Ουδέν σχόλιο»

Εμφανής είναι η αμηχανία της κυβέρνησης μετά την άκρως επιθετική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου στη Βουλή να απαντούν με δυο λέξεις: «Ουδέν σχόλιο».

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης για Σαμαρά / Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση