Απάντηση με νόημα στο γραφείο Τύπου της ΝΔ που χαρακτήρισε «προσωπική υπόθεση» την καταδίκη του πρώην συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, για παιδεραστία, έδωσε το πρώην στέλεχος της παράταξης Ευάγγελος Αντώναρος.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΝΔ ανέφερε ότι «εδώ και δύο μέρες το Μέγαρο Μαξίμου με χυδαίο τρόπο επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά μια αυστηρά  προσωπική υπόθεση. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από αυτούς που συστηματικά κυλούν στη λάσπη την πολιτική ζωή της χώρας», ρίχνοντας το μπαλάκι στην κυβέρνηση.

«Μια υπόθεση παιδεραστίας, δεν είναι ποτέ προσωπική υπόθεση», σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Αναλυτικά έγραψε στο Facebook:

Επειδη — δυστυχως — πολλές ανοησίες λέγονται και γράφονται:

Ads

() Μια υπόθεση παιδεραστίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ. Γιατί πρόκειται για πράξη ιδιαίτερα ειδεχθη που έχει θύμα ανηλίκους. Γι’ αυτό και παντού στον κόσμο γίνονται γνωστά δημοσίως τα ονόματα όσων έχουν καταδικασθει για παοδεραστία. Το έγκλημα δε έίναι πολλαπλά ειδεχθες όταν δράστης φέρεται να είναι δημόσιο πρόσωπο — είτε είναι πρώην βουλευτής είτε καρδινάλιος…

() Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους τους κατηγορουμένους — αλλά μέχρι να καταδικασθούν, έστω και πρωτόδικα. Οχι μετά. Μονο σε περίπτωση που αθωωθούν στον επόμενο βαθμό απόδοσης δικαιοσύνης εξαφανίζεται η πρωτόδικη απόφαση. Και μόνον τότε είναι αθώοι.

Για να ξέρουμε τι λέμε.