Στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» παρουσιάστηκε το θέμα με τις αποκαλύψεις του Tvxs.gr σχετικά με την έγκριση από το υπουργείο Παιδείας για παρουσίαση «εκπαιδευτικού υλικού» στα σχολεία από την «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Ads

Το πρόγραμμα, για το οποίο τελικά ανακλήθηκε η έγκριση μετά τις αντιδράσεις που πυροδότησε το ρεπορτάζ του Tvxs.gr, προωθούσε μέσω βίντεο στα γυμνάσια της χώρας τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», μια θεωρία που έχει χρησιμοποιηθεί σε χώρες για να ανοίξει η «κερκόπορτα» της απαγόρευσης των αμβλώσεων.

Στην εκπομπή του Mega φιλοξενήθηκε η δημοσιογράφος του Tvxs.gr Φωτεινή Λαμπρίδη, αλλά και η επικεφαλής της «Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» Ιωάννα Μαρή.

Στην αντιπαράθεση που σημειώθηκε, η Ιωάννα Μαρή επέμεινε στην επιστημονικότητα του περιεχομένου του «εκπαιδευτικού υλικού», ενώ η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη τόνισε πως είναι σημαντικό να αναληφθεί η ευθύνη από το Υπουργείο Παιδείας, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθουν οι γονείς και τα παιδιά, όταν τέτοια προγράμματα λαμβάνουν έγκριση για προβολή σε σχολεία.