Η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη βύθισε σε πένθος και σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα.

Ads

Τη βαθιά λύπη τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις και μηνύματα η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, τα αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, ο αθλητικός Τύπος, τα πολιτικά κόμματα.

Ιδιαίτερα συγκινητικός είναι ο αποχαιρετισμός του κόσμου, με τους πολίτες στα social media να μιλούν σήμερα μόνο γι΄αυτόν τον «σπουδαίο άνθρωπο και αθλητή».

Στο κλειστό γυμναστήριο Πολίχνης που φέρει το όνομά του, οι νεαροί αθλητές, για τους οποίους αποτέλεσε παράδειγμα ο Ολυμπιονίκης ύψωσαν πανό, που απεικόνιζε τον Έλληνα πρωταθλητή με το μετάλλιο στο στήθος και κλάδο ελαίας στο κεφάλι να κραδαίνει την ελληνική σημαία μαζί με το μήνυμα: «Στο γήπεδο που φέρει το όνομά σου θα σε θυμόμαστε για πάντα», με τους παρευρισκομένους να χειροκροτούν.

Ads

image

Την ίδια ώρα, συγγενείς, φίλοι, συναθλητές του, μαθητές του αλλά και πολλοί κάτοικοι της Πολίχνης σπεύδουν από το πρωί της Παρασκευής και αφήνουν λίγα λουλούδια έξω από το γυμναστήριο.

image

Η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Ο 43χρονος δις Ολυμπιονίκης έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από δύο χρόνια άνισης μάχης με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Οπως ανακοίνωσε η οικογένειά του η σορός του θα εκτίθεται προς χαιρετισμό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης στις 15:00, ενώ θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία στις 16:00  και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια μάλιστα, όπως ανακοίνωσε επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές εις μνήμην του στα ιδρύματα: Φλόγα, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, άφησε μια τελευταία, συγκλονιστική ανάρτηση, που μαζί με τη θλίψη σκόρπισε φως και μεγαλείο ψυχής.

Ήταν ένας ενεργός πολίτης, κάνοντας πράξη τις ανθρωπιστικές αξίες, ενσάρκωσε την ουσία του αθλητικού ιδεώδους.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Αντιρατσιστικού Παρατηρητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ, από τον Σεπτέμβριο του 2020, είχε αναλάβει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πάνω από όλα, όπως λένε τα χιλιάδες μηνύματα στο twitter, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Διαβάστε επίσης: