Αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια, σήμερα Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 19:00 με σύνθημα: «Στη Νίκαια της προσφυγιάς και της αντίστασης δεν χωράνε νεοναζί».

Ads

 
Στο συλλαλητήριο καλούν: ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΑΚΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ
 
«Εδώ και ένα περίπου μήνα στη Νίκαια οι ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία, οργανώνοντας επιθέσεις απέναντι σε δεκάδες Πακιστανούς μετανάστες που ζουν χρόνια στην πόλη μας. Οι επιθέσεις γίνονται νύχτα ή ξημερώματα από ομάδα 4-6 χρυσαυγιτών που κυκλοφορούν με μηχανές, εντοπίζουν μετανάστες που κυκλοφορούν μόνοι τους στους δρόμους και τους επιτίθενται αρχικά με σιδηρογροθιές και στη συνέχεια με μπουνιές και κλοτσιές, αφήνοντάς τους αναίσθητους. Οι επιθέσεις έχουν ενταθεί μετά το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής, στα εγκαίνια των οποίων παραβρέθηκε ο αρχιτραμπούκος νεοναζί Κασιδιάρης» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.
 
«To Σάββατο 23 Ιούνη μηχανοκίνητη ομάδα των νεοναζί της Χρυσής  Αυγής οργάνωσε επιδρομή στη Πλατεία Αγίου Νικολάου σε μαγαζιά Πακιστανών μεταναστών. Σε απόσταση μόλις τριάντα μέτρων βρέθηκαν αστυνομικοί χωρίς να επεμβαίνουν ενώ οι νεοναζί έμπαιναν στα μαγαζιά και ζητούσαν να κλείσουν και να φύγουν οι μετανάστες που βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα. Μάλιστα, έδωσαν προθεσμία μίας βδομάδας για να κλείσουν οριστικά τα καταστήματα και να φύγουν οι μετανάστες από τη περιοχή» καταγγέλλουν οι συλλογικότητες.

image
 
«Η Νίκαια έχει ιστορία αντίστασης ενάντια στους Ναζί στην περίοδο της Κατοχής. Το Μάρτη του 1944 οι Κοκκινιώτες έδωσαν την ιστορική Μάχη της Κοκκινιάς ενάντια στους Ναζί και στους ντόπιους συνεργάτες τους, που επιχείρησαν να εισβάλουν στην πόλη, δίνοντας μάχες σώμα με σώμα» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που κάνει εκτενή αναφορά στην ιστορία της Νίκαιας.
 
«Μόνο με τη μαζική μας δράση μπορούμε να τους απομονώσουμε και να εμποδίσουμε την Αστυνομία να τους καλύπτει. Μαζικά και μαχητικά χτίζουμε ασπίδα ενότητας των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, κοινής δράσης των συνδικάτων, της αριστεράς και των κινημάτων για να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, για να νικήσουν οι αγώνες μας ενάντια στις επιθέσεις των ισχυρών του πλούτου που επιδιώκουν να βασιλεύουν τα Μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας, τα κέρδη των καπιταλιστών και η χούντα της Αστυνομίας  στους δρόμους» καταλήγει η ανακοίνωση.