«Η διαβούλευση που ζητάει η κυβέρνηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ αφορά μόνο τη διαδικασία για το πώς θα γίνει η μοιρασιά ανάμεσά τους και πώς θα επιβάλλουν τη νέα άγρια σφαγή των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, την οποία έχουν ήδη συμφωνήσει και θα την προωθήσουν, είτε προσφύγει, είτε όχι, η κυβέρνηση στη «στήριξη» του μηχανισμού ΕΕ – ΔΝΤ. Άλλωστε αυτό αποκαλύπτουν και οι σημερινές δηλώσεις του Όλι Ρεν», σχολίασε το ΚΚΕ, σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου προς τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν, το γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ads

«Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι οι αγορές δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Σήμερα, με τον ελιγμό του αιτήματος για διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ουσιαστικά ζητεί από τις αγορές μια περίοδο χάριτος. Αλλά, η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει καθημερινά την παραγωγική οικονομία, ενώ κινδυνεύει να κάνει ακόμα πιο επαχθές το κόστος δανεισμού μας και, ενδεχομένως, να αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή βούληση στήριξης της χώρας μας», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Ρεαλιστικότερη επιλογή θα ήταν η υποβολή αιτήματος για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει νόημα να διαπραγματευόμαστε το χρονοδιάγραμμα επιβολής από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ διαρθρωτικών αλλαγών, που εδώ και χρόνια θα έπρεπε από μόνοι μας να είχαμε υλοποιήσει», συνέχισε ο κ. Δασκαλόπουλος.