Αντιδράσεις προκάλεσε η προσωρινή δημοσίευση ενός άρθρου για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη στην επίσημη ιστοσελίδα «Ελλάδα 2021».

Ads

Ειδικότερα, στον ιστότοπο greece2021.gr αναρτήθηκε -για λίγο- ένα άρθρο αφιερωμένο στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης με τίτλο «Ο Έρωτας του Καραϊσκάκη», το οποίο υπέγραφε ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής, ειδικός στη Φιλοσοφία Δικαίου και Θεωρία Θεσμών και συνεργάτης της Επιτροπής. Το κείμενο έχει ως θέμα την ερωτική ζωή του Γεώργιου Καραϊσκάκη και την άποψή του για τις γυναίκες.

Το άρθρο συγκέντρωσε πολλά αρνητικά σχόλια για συγκεκριμένες αναφορές του σε φράσεις, που ο αρθρογράφος αποδίδει στον οπλαρχηγό της Επανάστασης.

image

Ads

image

Οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας «Ελλάδα 2021», αφού κατέβασαν το άρθρο, αναφέρθηκαν στο ζήτημα με ανάρτησή τους στο Facebook, γράφοντας πως: «Το άρθρο το οποίο εμφανίστηκε ως ανάρτηση στο site της επιτροπής, δεν έχει αναρτηθεί ποτέ από την Επιτροπή. Πρόκειται για κείμενο που έχει δημοσιευτεί παλιότερα σε άλλο site. Άρα, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι άκυρη. Ήδη, η επιτροπή ερευνά την αλλόκοτη αυτή υπόθεση».

Η ανάρτηση της Επιτροπής:

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Επιτροπή δέχτηκε βολές για τη δημοσίευση κειμένου πάλι του Αριστείδη Χατζή, στο οποίο ο Ιωάννης Καποδίστριας παρουσιαζόταν ως δικτάτορας