Tο άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές φέρεται να σχεδιάζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιάνικης πώλησης αγαθών τις Κυριακές.

Πάντως υπάρχουν ήδη αντιδράσεις τόσο σε επίπεδο μεγάλων αλυσίδων όσο και μικρότερων επιχειρήσεων για το περαιτέρω άνοιγμα των καταστημάτων που υποστηρίζουν πως από το συγκεκριμένο μέτρο η αγορά δεν έχει κερδίσει πολλά πράγματα. 

Το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές που ισχύει μέχρι τώρα προβλέπει ότι επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων 8 Κυριακές τον χρόνο.

Ads

Μετά τα δημοσιεύματα πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ διέψευσε το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, λέγοντας: «θέλω να είμαι απολύτως σαφής, όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση»