Μαζική είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία αλληλεγγύης στα Άνω Πετράλωνα, για την 74χρονη με αναπηρία και τον 58χρονο γιο της με κινητικά προβλήματα που πετάχτηκαν στον δρόμο το πρωί της Τρίτης (19/12), από ισχυρές αστυνομικές αστυνομικές.

Ads

Η έξωση πραγματοποιήθηκε κατ’ απαίτηση του νέου ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος απέκτησε το σπίτι σε πλειστηριασμό.

© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πλήθος κόσμου -πολίτες, φοιτητές, συλλογικότητες, φορείς, περιφερειακοί και δημοτικοί σχηματισμοί- ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για διαμαρτυρία και ένδειξη αλληλεγγύης στην οικογένεια που έχασε το σπίτι της και η οποία πλέον φιλοξενείται σε φιλικό σπίτι, έχοντας χάσει τα περισσότερα υπάρχοντά τους.

Ads

Σημειώνεται ότι η σημερινή ήταν η τρίτη απόπειρα έξωσης της εν λόγω οικογένειας, καθώς οι προηγούμενες δύο είχαν ανακοπεί από το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης.

© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Οι δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΜΑΤ που βρέθηκαν στο σημείο για την έξωση, είχαν περικυκλώσει και αποκλείσει από νωρίς το πρωί την ευρύτερη περιοχή, ενώ έβαλαν τα πράγματα της ανήμπορης οικογένειας σε ένα βαν, με την 74χρονη ανάπηρη και τον 58χρονο να προλαβαίνουν μαζέψουν μόνο μερικές σακούλες από τα υπάρχοντά τους.

© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI