Νέα συγκέντρωση αλληλέγγυων έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης στα Άνω Πετράλωνα, στις 6:30, μετά την έξωση που έγινε το πρωί της Τρίτης, εις βάρος οικογένειας αναπήρων, την ώρα που τις κινητοποιήσεις στηρίζει και η πανελλήνια ομοσπονδία αναπήρων.

Ads

Στη γειτονιά επικρατεί αγανάκτηση, καθώς η κυβέρνηση μαζί με τα ΜΑΤ πέταξε έξω από το σπίτι μια 74χρονη ανάπηρη μητέρα και τον 58χρονο γιο της με κινητικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για προσφυγικό σπίτι, ενώ ο πατέρας της οικογένειας πέθανε πριν ένα χρόνο περίπου, κι έτσι οι δυο τους δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η έξωση της οικογένειας ανάπηρων. Πριν λίγες μέρες κάτω από την αγωνιστική και άμεση παρέμβαση Σωματείων και φορέων αποτράπηκε η έξωση της οικογένειας από το σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα.

Ads

Ο νέος ιδιοκτήτης που απέκτησε το σπίτι στον πλειστηριασμό απαιτεί τώρα το ακίνητο και προχωρά σε έξωση.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν με περιπολικά και συμβατικά οχήματα, έβγαλαν τους ανθρώπους από το σπίτι και έβαλαν τα πράγματά τους σε ένα βαν, με την οικογένεια να προσπαθεί να μαζέψει μόνο μερικές σακούλες, ενώ εμπόδισαν τον κόσμο που έσπευσε να βοηθήσει με βία και χημικά.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν η Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου, η τοπική του ΚΚΕ και ο Διαρκής Αγώνας.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

 

https://www.youtube.com/watch?v=YcKgQqKOhps

https://www.youtube.com/watch?v=Zv_m5uIN2bo