Δεν είναι μόνο ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος που, όταν ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στις επόμενες εκλογές, απάντησε θυμίζοντας ότι ο ίδιος, το 2008, όταν βαλλόταν για το Βατοπέδι, αποσύρθηκε από τα ψηφοδέλτια.

Ads

Είναι και ο -επίσης καραμανλικός- Γιώργος Κουμουτσάκος που είπε ότι ίδιος αν βρισκόταν στη θέση του Κ. Καραμανλή δεν θα μπορούσε, πολιτικά και ψυχικά, να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές. Και ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν θέλησε να απαντήσει στη σχετική ερώτηση, για να μην παρεξηγηθεί, όπως είπε.

Στο μεταξύ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής (ο οποίος προκάλεσε αίσθηση ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος) είχε κάνει γνωστό με διαρροή ότι δεν συμφωνεί με αυτές τις απόψεις και, επομένως, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς, ενθαρρύνει τον ξάδερφό του να είναι ξανά υποψήφιος στις Σέρρες.

Δεν χρειάζονται περισσότερα για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της εσωκομματικής αναστάτωσης στη ΝΔ.

Ads

Ο Κ. Τζαβάρας διαφοροποιήθηκε από τον ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη ως προς τη νομιμότητα της μετάταξης του σταθμάρχη και ο Γ. Λοβέρδος επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για κομματικό ρουσφέτι.

Το “καζάνι που βράζει” δεν είναι απλώς σχήμα λόγου σε ο,τι αφορά το κυβερνών κόμμα, είναι μια ακριβής συνοπτική περιγραφή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αρη Ραβανού στην ιστοσελίδα του “Βήματος”, εκτός από τον Ευάγγελο Αντώναρο κατευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι πρώην υπουργοί και βουλευτές επί ηγεσίας Καραμανλή, όπως η Κρινιώ Κανελλοπούλου και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Το λιγότερο που μπορεί κανείς είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του ως πρόεδρος της ΝΔ. Δεν είναι πια ο εγγυητής της διεύρυνσης προς το κέντρο αλλά ένας αδύναμος πολιτικός αρχηγός που παρακολουθεί την αποσυσπείρωση την οποία προκάλεσε ως πρωθυπουργός.

Το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές, όσο σύντομο και να είναι, θα έχει μεγάλη πυκνότητα και σε σχέση με τις διεργασίες μέσα στη ΝΔ.