Σαφή θέση αναφορικά με τη συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μετά την πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ads

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο Action24 είπε ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος ο κ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. «Ο κ. Καραμανλής έχει το δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών. Κι αυτό δεν είναι αρνητικό» δήλωσε και πρόσθεσε.

«Εάν με ρωτάτε, τι θα έκανα εγώ; Σας λέω ότι εφόσον ήμουν συντετριμμένος, δεν θα είχα τη διάθεση, δεν θα μπορούσε συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω και να συνεισφέρω στην εκλογική προσπάθεια της παράταξης». 



Η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου έρχεταιτην επομένη των όσων είπε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος για τη διαφαινόμενη συμμετοχή του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μιλώντας στο Open χθες, Τετάρτη (8/3) ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε: 

«Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι το 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη, εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης (8/3), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών στη γενέτειρά του και εκλογική του περιφέρεια, τις Σέρρες, με συνθήματα όπως «μαύρο – μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του αξίζει, είναι στη φυλακή».

Ads

Μήνυση και αγωγή στον Κώστα Καραμανλή από την οικογένεια 26χρονου θύματος

Μήνυση και αγωγή σε βάρος του Κώστα Καραμανλή αναμένεται να καταθέσει η οικογένεια του Δημήτρη Ασλανίδη, του 26χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ο 26χρονος Δημήτρης Ασλανίδης, όπως είχε αναφέρει ο πατέρας του, είχε πάει στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του, Καλλιόπη, και επέστρεφε σπίτι του με το μοιραίο Intecity 62. Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε:

«Ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος μου έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών, ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου».