Η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου απέστειλε στον Στέλιο Κούλογλου την παρακάτω εξώδικη διαμαρτυρία για τις δηλώσεις του σχετικά με τη διαβόητη αποστολή μαζικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ψηφοφόρους του εξωτερικού. H ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν παρέχει νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει τις έρευνες των αντίστοιχων αρχών και τη μη συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ads

Το εξώδικo έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, ως νομικός και οικονομολόγος, από το 2007 και μέχρι σήμερα έχω συνεχή δυναμική παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αρχικά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, στη συνέχεια ως βουλευτής Ιωαννίνων και μετέπειτα στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Από το 2019 μέχρι σήμερα είμαι εν ενεργεία ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με τη ΝΔ. Τιμώντας την φήφο 225.211 συμπατριωτών μας, έδωσα και εξακολουθώ να δίνω μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο για σημαντικά εθνικά θέματα (Κράτος Δικαίου, μεταναστευτικό, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική πρόνοια, χρηματοδότηση μεσογειακών χωρών, ελληνικές εξαγωγές κ.λπ.).

Με την παρούσα διαμαρτύρομαι έντονα και σας καλώ να ανασκευάσετε εγγράφως εντός 10 ημερών από την παραλαβή της παρούσας εξώδικης όχλησης, τους ψευδείς, παράνομους (κατά τα άρθρα 914 επ. ΑΚ, 932 ΑΚ), ανήθικους, βαρύτατους συκοφαντικούς (363 παρ. 1 ΠΚ), εξυβριστικούς (361 ΠΚ), ονειδιστικούς και άκρως απαξιωτικούς, έντυπους και προφορικούς χαρακτηρισμούς σας, για την προσωπικότητα (άρθρα 57-59 ΑΚ), την τιμή και την υπόληψή μου, όπως “πολιτικός κλεπταποδόχος», «αγοράστρια προϊόντων κλοπής», «πολιτικά άπληστη».

Ads

Τους ως άνω ψευδείς ισχυρισμούς διατυπώσατε, εγγράφως και προφορικά, ενώπιον τρίτων, ισχυριζόμενος ψευδώς, στην από 1.4.2024 συνέντευξή σας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό “KONTRA Channel”, αλλά και σε δημόσιες δηλώσεις σας σε ενημερωτικές ιστοστελίδες εφημερίδων (ΕφΣυν), όσο και μέσω ενυπόγραφων άρθρων και δημοσιευμάτων σας, όπως το από 2.4.2024 άρθρο σας με τον πηχυαίο τίτλο «η κα Ασημακοπούλου είναι πολιτικός κλεπταποδόχος», που δημοσιεύσατε στο διαδικτυακό ιστολόγιο συμφερόντων σας tvxs, https://tvxs.gr/news/ellada/koylogloy-i-ka- asimakopoyloy-einai-kleptapodochos//, όπου αρθρογραφείτε τακτικά υπό την ιδιότητα του προέδρου και νομίμου εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας της ιστοσελίδας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «1984 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΜΚΕ».

Αν και έμπειρος δημοσιογράφος, ενεργήσατε κατά παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, του καθήκοντος αλήθειας και ελέγχου των πηγών σας, διατυπώσατε δε τους {παραπάνω ποινικά κολάσιμους ισχυρισμούς, επικαλούμενος αορίστως «φήμες» που δήθεν κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα με αυτές, διαδώσατε στο ευρύ διαδικτυακό και τηλεοπτικό κοινό ότι αγόρασα «εν γνώσει μου» τα προσφερόμενα προς πώληση (από ποιόν, πότε, σε ποια τιμή;) και σε άλλους ευρωβουλευτές (σε ποιους) «κλεμμένα αρχεία» των Αποδήμων Ελλήνων του 2023», με τους οποίους επικοινώνησα την 1η Μαρτίου 2024 στέλνοντας μέσω email πολιτικό μήνυμα για την επιστολική ψήφο, προβάλλοντας και την υποψηφιότητά μου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Δίκην αυτόκλητου δικαστή, κρίνατε ότι έγινα υπαίτια διάπραξης «καραμπινάτης παρανομίας για την οποία θα λογοδοτήσω στα δικαστήρια», και αποφανθήκατε ότι διέπραξα την εν λόγω παράνομη πράξη, ένεκα της πολιτικής απληστίας μου, με σκοπό να περάσω σε σταυρούς τους συνυποψήφιους(ες) μου να “πουλήσω” τη δημοφιλία μου στην Αθήνα». Προχωρήσατε στους παραπάνω κακόβουλους και συκοφαντικούς σε βάρος μου χαρακτηρισμούς, αν και γνωρίζατε ότι δεν είχα λόγο να το πράξω αφού είμαι ήδη δημοφιλής, έχοντας εκλεγεί το 2019 στο Ευρωκοινοβούλιο στις πρώτες θέσεις με 225.211 ψήφους συμπατριωτών μας, και ότι δεν μου έχει επιβληθεί καμία δίωξη ή κύρωση από τα αρμόδια όργανα που διερευνούν την υπόθεση (Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εσωτερικός έλεγχος ΥΠΕΣ).

Οι ως άνω συκοφαντικές, εξυβριστικές και απαξιωτικές δηλώσεις σας για την 20ετή περίπου συνεπή και έντιμη πολιτική μου διαδρομή, αναπαρήχθησαν ευρέως «ως τρομερές καταγγελίες Κούλογλου», μεταξύ άλλων, και στον ιστότοπο Newsbreak με τίτλο «Τρομερές καταγγελίες Κούλογλου κατά Ασημακοπούλου – Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ευρωβουλευτής Προς πώληση οι λίστες με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων ομογενών;», https://www.newsbreak.gr/politiki/580147/tromeres-kataggelies- koylogloy-kata-asimakopoyloy-sti-dikaiosyni-prosfeygei-i-eyrovoyleytis/.

Παράλληλα, παραμένουν διαθέσιμες σε όποιον αναζητά στη μηχανή αναζήτησης Google το όνομά μου, κατευθυνόμενος στο βίντεο της επίμαχης εκπομπής, που είναι αναρτημένο μόνιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα Youtube και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel https://www.voutube.com/watch?v=SlopWCJHuHE (με 148 χιλιάδες εγγεγραμμένους συνδρομητές).

Όταν μάθατε από ανάρτησή μου αρχές Απριλίου 2024 στα κοινωνικά δίκτυα ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη σε βάρος σας, με χλευάσατε, δηλώνοντας ενώπιον του κοινού ότι «έχω τα νεύρα μου» μαζί σας και ότι θεωρείτε τη δήλωσή μου «πρωταπριλιάτικο αστείο». Η αυταπόδεικτη δόλια πρόθεσή σας να με θίξετε, με χρήση ψευδών συκοφαντικών, υβριστικών και υποκειμενικών ισχυρισμών σας ως αντικειμενικών γεγονότων, προκύπτει ότι εξακολουθείτε να προβάλλετε, για ιδιοτελείς πολιτικούς λόγους, αυτό το αφήγημα, αν και γνωρίζετε τη απόφασή μου να μην είναι πλέον υποψήφια για τις Ευρωεκλογές καθώς και τις απαντήσεις μου προς τους Αποδήιιους νια τον τρόπο, τη νομική βάση, την ημερομηνία απόκτησης καί την κομματική προέλευση της λίστας από τον τ. Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Οι απαντήσεις μου διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν στις 26.3.2024 και 27.3.2024 στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, όπως η φιλική προς σας, ως τέως ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας Συντακτών https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/427254_diarroi-e-mails-i-asimakopoyloy- dinei-stegna-ton-teos-gg-apodimon-tis-nd,

https://www.efsyn.gr/politiki/427322_asfairi-epiklisi-asimakopoyloy-se-apofaseis-toy-ste.

Ενόψει των ανωτέρω, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΣΧΕΤΕ ΕΦΕΞΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΟΥ και εντός ΙΟημέρου από την κοινοποίηση της παρούσας εξώδικης διαμαρτυρίας, ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ δημοσιεύοντας αυτολεξεί το παρακάτω κείμενο συγγνώμης και πρόθεσης αποκατάστασης της βλάβης που μου προκαλέσατε στην κοινή γνώμη: α) στην διαδικτυακή ιστοσελίδα συμφερόντων σας tvxs, β) στο προφίλ σας στο Facebook και γ) στα σχόλια κάτω από το βίντεο της από 1.4.2024 συνέντευξής σας αναρτημένο στην άνω ηλεκτρονική διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel https://www.voutube.com/watch?v=SlopWCJHuHE . ως εξής:

■ «Εγώ ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου δηλώνω ότι οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές αναφορές μου σε άρθρα και δηλώσεις μου, κατά την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2024, στην ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ως «πολιτικός κλεπταποδόχος», «αγοράστρια προϊόντων κλοπής», «πολιτικά άπληστη αγοράστρια κλεμμένων αρχείων των Αποδήμων Ελλήνων του 2023», αποτελούν προσωπικές μου εκτιμήσεις, δεν προέρχονται από «φήμες» που κυκλοφορούν εντός του Ευρωκοινοβουλίου, είναι υβριστικές, προσβλητικές και συκοφαντικές για την προσωπικότητα, την τιμή καί την υπόληψή της, υπερβαίνουν τα όρια της θεμιτής άσκησης κριτικής, λόγος για τον οποίο τις ανακαλώ ζητώντας δημόσια συγγνώμη για την ηθική βλάβη και την προσβολή προσωπικότητας που της προκάλεσα δεσμευόμενος να απέχω από παρόμοιες στο μέλλον κατά της κυρίας Ασημακοπούλου ».

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΤΕ, και δεν συμμορφωθείτε με τα όλα παραπάνω θα κληθείτε δικαστικά:

α) να με αποζημιώσετε με ανάλογη χρηματική ικανοποίηση για κάθε θετική και αποθετική ζημία που υπαίτια μου προκαλέσατε με τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις σας και την παράνομη (362,363 ΠΚ) και αδικοπρακτική συμπεριφορά σας (κατά τα άρθρα 57-59, 914, 932 ΑΚ, και τη νομοθεσία περί αστικής ευθύνης του τύπου Ν 1178/1981)

β) να αποδείξετε, αναφέροντας επώνυμα ποιο ή ποια πρόσωπα στο Ευρωκοινοβούλιο διαδίδουν τις «φήμες» περί πώλησης των αρχείων Αποδήμων, από ποιον συγκεκριμένα τις ακούσατε, κατονομάζοντας πότε και από ποιο πρόσωπο προσφέρονταν οι λίστες προς πώληση και έναντι ποιου τιμήματος και σε ποιους ευρωβουλευτές ποιου πολιτικού κόμματος έγινε τέτοια πρόταση και αν έγινε και σε σας τον ίδιο.

γ) να απόσχετε από κάθε μελλοντική προσβολή της φήμης και της προσωπικότητάς μου με ποινική ρήτρα ανά παραβίαση με απαγγελία προσωπικής κράτησης ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί.

Αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον κ. Στυλιανό (Στέλιο) Κούλογλου, δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή, ατομικά και ως πρόεδρο και νόμιμο εκπρόσωπο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «1984 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΜΚΕ», με έδρα στην οδό Μενελάου αρ. 18, 17672 Καλλιθέα, με ΑΦΜ 996788127, με ΑΦΜ 996788127, email: [email protected] τηλ. 2109211195, προς γνώση του και για νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως.

Αθήνα, 10.4.2Ρ24 Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος»