Θυελλώδης αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τις διαδοχικές αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί και το επίμαχο θέμα του non paper, με το οποίο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να διεκδίκησε υπογείως θέση υπουργού κατά τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης τον περασμένο Μάιο, ανταποδίδοντας με ψήφο ανοχής των ΑΝΕΛ σε περίπτωση εθνικού κινδύνου. Η συνεδρίαση της ΚΟ πραγματοποιείται στις 13:00 της Πέμπτης και ακολουθεί τις αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος τις τελευταίες δυο ημέρες.

Ads

Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της κριτικής των βουλευτών του στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΟ, που θα ξεκινήσει στις 13:00 το μεσημέρι, τόσο για τις κινήσεις του, που κατηγορείται ότι τις αποφάσιζε χωρίς να τις συζητήσει με κανέναν όσο και για το non paper. Συγκεκριμένα για το τελευταίο, ο Γιάννης Μανώλης έχει δηλώσει πως έχει στοιχεία ότι συντάχθηκε από συνεργάτες του κ. Καμμένου κατόπιν εντολής του.
 
Αναφορικά με το ίδιο ζήτημα ο πρώην πλέον, «Ανεξάρτητος Έλληνας», Χρήστος Ζώης δήλωσε πως «ότι είχε πιστέψει ότι άκουγε την αλήθεια από τον Πάνο Καμμένο, ότι δεν δόθηκε ποτέ το non paper από τον ίδιο». «Εγώ δεν έχω στοιχεία. Αυτό όμως που έχω είναι, πριν από ενάμισι περίπου μήνα, μία ανάρτηση στο διαδίκτυο μίας ομάδας νέων επιστημόνων, οι οποίοι με έναν τρόπο λίγο συνθηματικό και υπαινικτικό, αλλά σαφή κατά τη βολή του, λέει ότι μέχρι να αναλάβει την πατρότητα του συγκεκριμένου εγγράφου ο φυσικός του πατέρας το υιοθετούμε εμείς» ανέφερε σημειώνοντας πως αυτή είναι μία πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί με τρόπο καταλυτικό.
 
Για το non paper μίλησε στο Βήμα Fm και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης υποστηρίζοντας πως με βαρύ όρκο» ο Πάνος Καμμένος τον διαβεβαίωσε ότι δεν έδωσε εκείνος το επίμαχο έγγραφο.
 
Ο κ. Καμμένος στις δημόσιες τοποθετήσεις του εξακολουθεί να αρνείται ότι παρέδωσε το συγκεκριμένο έγγραφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση λέγοντας ότι πίσω από τις παραιτήσεις των στελεχών του βρίσκεται η ΝΔ.
 
Ανεξαρτητοποιούνται οι Ανεξάρτητοι
 
Στο μεταξύ, ο ένας μετά τον άλλον στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχωρούν από το κόμμα. Μετά τους Γιάννη Μανώλη, Χρήστο Ζώη και Δημήτρη Σταμάτη, που αποχώρησαν και την καθαίρεση του Κώστα Μαρκόπουλου από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ένα ακόμα στέλεχος, ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης ανακοίνωσε χθες πως εγκαταλείπει τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 
Σε επιστολή προς τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής  ο Μιχάλης Γιαννάκης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα». Η παραίτησή του από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως σημειώνει «δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου» και καταλήγει λέγοντας πως «θα είναι δίπλα σε όλους αυτούς με τους οποίους τον συνδέουν κοινοί αγώνες από το παρελθόν και οι αγωνίες για το μέλλον του τόπου».