Ο ένας μετά τον άλλον στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχωρούν από το κόμμα, ενώ οι βολές κατά του προέδρου Πάνου Καμμένου συνεχίστηκαν και σήμερα από τους επικριτές του. Μετά τους Γιάννη Μανώλη, Χρήστο Ζώη και Δημήτρη Σταμάτη, που αποχώρησαν και την καθαίρεση του Κώστα Μαρκόπουλου από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ένα ακόμα στέλεχος, ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ads

 
Σε επιστολή προς τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής  ο Μιχάλης Γιαννάκης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα». Η παραίτησή του από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως σημειώνει «δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου» και καταλήγει λέγοντας πως «θα είναι δίπλα σε όλους αυτούς με τους οποίους τον συνδέουν κοινοί αγώνες από το παρελθόν και οι αγωνίες για το μέλλον του τόπου».
 
Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Γιαννάκης είχε καταψηφίσει το Φεβρουάριο του 2012 το Μνημόνιο ΙΙ με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδας της ΝΔ και στη συνέχεια να προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 
Εν τω μεταξύ, o Δημήτρης Σταμάτης, ένα ακόμα στέλεχος που αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μιλώντας στα «Παραπολιτικά» εξέφρασε την επιθυμία του «να επιστρέψει ο Κώστας Καραμανλής» και προέβλεψε πως το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν «δύο νέοι μεγάλοι πόλοι ένας κεντροδεξιός και ένας κεντροαριστερός».
 
«Δεν έχω επαφή με τον Καραμανλή, μετά τις εκλογές αλλά η άποψη που εκφράζω για το πρόσωπο του έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και είναι άποψη πολλών βουλευτών. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έπαιξε έναν ρόλο για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μπορεί να συμβάλλει στην ενότητα της κεντροδεξιάς. Είναι η ώρα να δείξει μεγαλοψυχία και μεγαλοσύνη ο πρωθυπουργός. Αν γίνει κάτι τέτοιο δεν φοβάμαι τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν θα μπορέσει να τα βάλει με μια μεγάλη και πλατιά κεντροδεξιά», δήλωσε.
 
Σχετικά με τον Πάνο Καμμένο ανέφερε πως «θέλει να έχει ένα μικρό κόμμα δικό του, το οποίο όμως δεν θα παίζει ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις».
 
«Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν «διαφωνούντες» και αποχωρούντες, δια στόματος Δ. Σταμάτη, εκλιπαρούν για την μεγαλοψυχία και την μεγαλοσύνη του Αντώνη Σαμαρά και φαντασιώνονται το μύθο της νέας κεντροδεξιάς, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις. Ξέχασαν όμως ότι ο Ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια «μεγαλοψυχίας» και δεν καταλαβαίνουν πως η κατοχή του μνημονίου έχει σαφή ημερομηνία λήξης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνομιλούν και κρίνονται μόνο από τον Ελληνικό λαό και όχι από τους εργολάβους νέων τειχών διχασμού, με φθαρμένες ταμπέλες μετεμφυλιακού χαρακτήρα. Καλό τους ταξίδι.», σχολιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

O Χρήστος Ζώης, πρώην εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αποχώρησε χτες από το κόμμα, επιτέθηκε εκ νέου την Τετάρτη στον Πάνο Καμμένο. «Με το χάος δεν μπορώ να συνομιλήσω», δήλωσε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στη ΝΔ. «Από τη Νέα Δημοκρατία με διέγραψαν για τις απόψεις μου. Εγώ δεν έχω αλλάξει απόψεις. Άλλοι έχουν μετακινηθεί. Έκτοτε αγωνιστήκαμε και προσπαθήσαμε πολλοί άνθρωποι να ψάξουμε να βρούμε έναν άλλο δρόμο. Νομίζουμε ότι τον βρήκαμε, δεν έχει δοκιμαστεί αυτός ο δρόμος» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι.

 
«Με το χάος δεν μπορώ να συνομιλήσω. Είμαι ανίκανος, είμαι πολύ μικρός, είμαι ελαχιστότατος. Μπορεί να μιλάει ο Θεός με το χάος. Εγώ έχω μάθει ότι οι άνθρωποι συζητούν με πολύ συγκεκριμένα δεδομένα μπροστά τους», σχολίασε αναφερόμενος στις πληροφορίες που φέρουν τον Πάνο Καμμένο να προβάλλει ως λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση το δολάριο.
 
«Είναι πολύ σημαντικό να μην παρασύρουμε τους Έλληνες σε ιδεολογήματα, τα οποία δεν έχουν καμία ισχύ. Είναι επικίνδυνο να λες ότι θα πας στο δολάριο, όταν έχεις υπογράψει τη Συνθήκη της Λισσαβόνας μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, στης οποίας στο 50ό άρθρο αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχει τρόπος εξόδου από το ευρώ», τόνισε και πρόσθεσε:
 
«Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι αυτή η τοποθέτηση ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να θυμόμαστε ότι αυτές είναι επικίνδυνες ιδέες, οι οποίες οδηγούν στο πουθενά. Όσες χώρες δολαριοποίησαν την οικονομία τους, πιστεύοντας ότι θα σωθούν, κατέληξαν στο χάος».
 
Σχετικά με την υπόθεση του non paper στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αποτέλεσε και το σημείο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Γιάννη Μανώλη και Πάνου Καμμέου, ο Χρήστος Ζώης δήλωσε πως «ότι είχε πιστέψει ότι άκουγε την αλήθεια από τον Πάνο Καμμένο, ότι δεν δόθηκε ποτέ το non paper από τον ίδιο».
 
«Εγώ δεν έχω στοιχεία. Αυτό όμως που έχω είναι, πριν από ενάμισι περίπου μήνα, μία ανάρτηση στο διαδίκτυο μίας ομάδας νέων επιστημόνων, οι οποίοι με έναν τρόπο λίγο συνθηματικό και υπαινικτικό, αλλά σαφή κατά τη βολή του, λέει ότι μέχρι να αναλάβει την πατρότητα του συγκεκριμένου εγγράφου ο φυσικός του πατέρας το υιοθετούμε εμείς» ανέφερε σημειώνοντας πως αυτή είναι μία πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί με τρόπο καταλυτικό.
 
Για το non paper μίλησε στο Βήμα Fm και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης υποστηρίζοντας πως με βαρύ όρκο» ο Πάνος Καμμένος τον διαβεβαίωσε ότι δεν έδωσε εκείνος το επίμαχο έγγραφο.
  
Για την Πέμπτη στις 13:00 έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση της ΚΟ τη Δευτέρα, όταν και δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του κόμματος, συμμετείχαν μόλις 12 από τους 20 βουλευτές. Ο Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος που προηγήθηκε της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΟ, εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013 και το οποίο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Ads