Σε κατάσταση σοκ παραμένει η μητέρα του βρέφους, μόλις δυο μηνών, που σκότωσε το σκυλί της οικογένειας, χθες Πέμπτη, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Η μητέρα, μετέφερε το παιδί, μετά την επίθεση στο Παίδων Πεντέλης αλλά ήταν ήδη νεκρό. Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της αστυνομίας για το περιστατικό. 

Ads

Την ώρα της τραγωδίας, η μητέρα βρισκόταν στο σπίτι μόνο με το δυο μηνών κοριτσάκι και τον Βερόν, το σκύλο ράτσας ροτβάιλερ της οικογένειας. Ο πατέρας της οικογένειας ήταν στη δουλειά και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας στο σχολείο. 

Η κατάθεση της μητέρας

«Ο σύζυγός μου ήταν στην εργασία του. Εγώ ήμουν στο μπάνιο και καθάριζα. Το μωρό το είχα αφήσει στο σαλόνι, ενώ το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι. Ξαφνικά ο σκύλος αγρίεψε τόσο πολύ, που έσκισε τη σίτα της μπαλκονόπορτας και μπήκε στο σπίτι. Άρπαξε κατευθείαν το μωρό και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα», ανέφερε η μητέρα του μωρού στην κατάθεσή της στην αστυνομία. 

Ads

Όπως είπε έκανε ότι μπορούσε για να σώσει το μωρό. Το βρήκε στο στόμα του σκύλου από όπου κατάφερε να το βγάλει με μεγάλη προσπάθεια. Καθώς είναι νοσηλεύτρια η ίδια προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. 

Αμέσως μετά μπήκε στο αυτοκίνητο και μετέφερε το μωρό στο Παίδων Πεντέλης. Το προσωπικό έκανε προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης επί μισή και πλέον ώρα αλλά όταν το βρέφος έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Παίδων Πεντέλης, στο Open TV ανέφερε το βρέφος «δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις».

Ανθρωποκτονία από αμέλεια 

Οι γονείς αλλά και η γιαγιά του βρέφους προσήχθησαν, ενώ μόνο η μητέρα συνελήφθη, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η μητέρα με προφορική εντολή του εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη. 

Μαρτυρίες φίλων και γειτόνων

Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στην περιοχή πριν από περίπου ένα χρόνο. Η μητέρα έχει τρία αγόρια και ήθελε πάντα να αποκτήσει ένα κοριτσάκι, πράγμα που κατάφερε μετά από μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, λένε φίλοι της οικογένειας. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τη γιαγιά της οικογένειας, η μητέρα είχε προγραμματίσει να κάνει ένα χειρουργείο που κρίθηκε απαραίτητο μετά τον τοκετό. 

Σημειώνεται ότι τα τρία υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας δεν γνωρίζουν ακόμη τι έχει συμβεί με το μωρό αδελφάκι τους και αναμένεται να τους το πουν με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου. 

Φιλοζωική απομάκρυνε το σκύλο

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι ο σκύλος δεν είχε παρουσιάσει ποτέ στο παρελθόν επικίνδυνη ή επιθετική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν φίλοι της οικογένειας και γείτονες, το σκυλί ζήλευε πολύ το μωρό, για αυτό και το έβγαζαν στο μπαλκόνι. Άλλοι ανέφεραν ότι δεν είδαν ποτέ την οικογένεια να βγάζει βόλτα το σκύλο, ότι αυτός ήταν πάντα στο μπαλκόνι και γάβγιζε πολύ.

Ο σκύλος απομακρύνθηκε από το σπίτι από φιλοζωική οργάνωση και αναμένεται να μείνει εκεί μέχρι να κριθεί ποιο θα είναι το μέλλον του.

Ειδικοί θα προβούν στους απαραίτητους ελέγχους, εποπτεύοντας την συμπεριφορά του, προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως είναι επιθετικό. Κατόπιν τούτου ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για το αν πρόκειται να θανατωθεί ή όχι.