Ένα μωρό, μόλις δυο μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης από τη μητέρα του, φέροντας τραύματα από δάγκωμα σκύλου.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος (ράτσας ροτβάιλερ) ήταν στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά και κάτω από άγνωστες συνθήκες επιτέθηκε και άρχισε να δαγκώνει το παιδί στο πρόσωπο.

Όπως ανέφερε η μητέρα, όταν το περιστατικό έγινε αντιληπτό από εκείνη και τον πατέρα του παιδιού ήταν ήδη αργά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα στοιχεία που έδωσε η μητέρα στους αστυνομικούς ήταν ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άλλο χώρο του σπιτιού από εκείνον όπου βρισκόταν η κούνια του βρέφους.

Ads

Τις περισσότερες φορές η οικογένεια συνήθιζε να έχει το σκυλί στο μπαλκόνι, προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με το βρέφος. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η μπαλκονόπορτα δεν ήταν κλειδωμένη. Το μόνο που υπήρχε ήταν μία κλειστή σήτα την οποία φαίνεται ότι έσκισε ο σκύλος, μπήκε στο σπίτι και επιτέθηκε στο μωρό.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια ο σκύλος δεν είχε παρουσιάσει ποτέ στο παρελθόν επικίνδυνη ή επιθετική συμπεριφορά.

Στο σπίτι έχουν μεταβεί ειδικοί ψυχολόγοι της Αστυνομίας για να προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη στους γονείς αλλά και στα υπόλοιπα τρία παιδιά της οικογένειας.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα. Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος. Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».