Καυστικός ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σε ό,τι αφορά το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator, τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για σύνδεσή του με το Μαξίμου αλλά και τις εξελίξεις στην Εξεταστική, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Ads

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πολύ το θέμα του Predator. Το φοβάται γιατί θα τσαλακώσει απολύτως τη διεθνή του εικόνα. Δεν μπορεί κανείς στις Βρυξέλλες να αποδεχτεί πως χρησιμοποιείται ένα τέτοιο κατασκοπευτικό εργαλείο σε βάρος ενός πολιτικού αντιπάλου. Αν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία διασύνδεσης αυτό θα σημαίνει και το τέλος του Κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για αυτό η ΝΔ επιχειρεί τώρα να πάει σε συμψηφισμούς με προηγούμενες διοικήσεις της ΕΥΠ» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε πως «ζητήσαμε την κλήση στην Εξεταστική Επιτροπή όλων των προσώπων που έχουν αναδειχθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα και η κυβερνητική πλειοψηφία το απέρριψε. Δεύτερο στοιχείο. Δεν πρόκειται για δράστες εκτός Ελλάδας, αλλά μέσα από την Ελλάδα.

Το λινκ για την υποκλοπή και τη δική μου και του κ. Κουκάκη είναι το ίδιο. Το κέντρο είναι εδώ. Επίσης είπα για εκβιασμό, επειδή μου το είπαν οι αρμόδιοι, συμπληρώνοντας επίσης πως η συνακρόαση δεν αφήνει αποτυπώματα. Δεν είναι δικές μου λοιπόν θεωρίες. Οι ειδικοί μου τα είπαν. Άρα η ΝΔ να αφήσει τα ναζάκια και να καλέσει στην Επιτροπή όλους τους εμπλεκόμενους. Αν δεν το κάνει η ΝΔ, θα λάβω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA)», προσθέτοντας πως η υπόθεση έχει νομικό βάθος.

Ads

Επίσης, τόνισε πως «άλλα λένε τη μία, άλλα λένε την άλλη. Προσπαθούν με μπαλώματα να διαχειριστούν την κατάσταση. Βάσει του νόμου πρέπει να αρθεί το απόρρητο, να μάθουμε το λόγο και στη συνέχεια να αναλάβει η δικαιοσύνη. Απλά είναι τα πράγματα. Δίνω λοιπόν μία ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη για αποκλιμάκωση, για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Ας πάρει επιτέλους πρωτοβουλία»

Σχετικά με τον λόγο παρακολούθησής του, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «με παρακολουθούσαν για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Μωρά είμαστε; Όταν κανείς βλέπει τις ημερομηνίες, καταλαβαίνει. Δόθηκε παράταση όταν πήραν παράταση και οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Πώς γίνεται να σε παρακολουθούν μόνο κατά την προεκλογική περίοδο; Αυτά τα ανέκδοτα είναι πολύ επικίνδυνα γιατί τα λένε άνθρωποι με σημαντικές θέσεις. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, προχωρούν σε συνωμοσιολογίες. Πρέπει να κληθούν στην επιτροπή πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση με τον πρωθυπουργικό ανιψιό».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε σχετικά με το γεγονός πως και το ίδιο το κόμμα του είχε ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης ενημέρωσης των πολιτών για το εάν παρακολουθούνται από την ΕΥΠ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε πως «μόλις εκλέχθηκα πρόεδρος έκανα μία συγκεκριμένη ερώτηση. Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί ψηφίσαμε αυτό το πράγμα. Κακώς το ψήφισαν, αυτοί που το ψήφισαν. Σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Έχει άλλωστε και προηγούμενες εμπειρίες ο ελληνικός λαός».