Στη ΓΑΔΑ μετέβη το πρωί της Τρίτης ο ποδοσφαιριστής Ανδρέας Τετέι, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την ρατσιστική επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο, στο πλαίσιο του αγώνα Κηφισιά – Βόλος για τη Super League.

Ads

«Προσπαθούμε τόσο καιρό στην κοινωνία να τα αλλάξουμε όλα αυτά τα πράγματα και κάποιος με αποκάλεσε μαϊμού. Ήταν κάτι που είχα πολύ καιρό να ακούσω, γιατί στα προηγούμενα χρόνια το είχα ξανακούσει. Η αλήθεια είναι ότι με πείραξε πάρα πολύ. Γι’ αυτό πήγα στον διαιτητή κάποια στιγμή, άκουσα πολύ καλά τη λέξη. Με πείραξε πάρα πολύ, με ενόχλησε», είχε δηλώσει ο Ανδρέας Τετέι, μετά το τέλος του αγώνα.

Στη συνέχεια, ο 22χρονος επιθετικός της Κηφισιάς ζήτησε μέσω των social media να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ρατσιστικό κύκλο επιθέσεων στον αθλητισμό και την κοινωνία.

«Ας μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ρατσισμού στον αθλητισμό και στην κοινωνία μας! Δεν πάει άλλο! Ο αθλητισμός οφείλει να είναι ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας και όχι εξαπόλυσης ρατσιστικών σχολίων και τακτικών», έγραψε.

Ads

Το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου λοιπόν, ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς μετέβη στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» κατόπιν αυτεπάγγελτων ενεργειών του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ.

Τη ρατσιστική επίθεση δημοσιοποίησε άλλωστε με βίντεο κι η ΠΑΕ Κηφισιά την επομένη της αναμέτρησης.

https://www.youtube.com/watch?v=TAvrdSh5_rA

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος

Με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση, τις τελευταίες ώρες, στον αθλητικό, κυρίως, Τύπο καταβάλλεται προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος και τιμωρίας σε βάρος της ομάδας μας με «όπλο» τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» που όπως ρητά διευκρινίσαμε δεν είχε καμία ρατσιστική χροιά,  δεν απευθύνθηκε προς τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, αλλά χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την προσπάθειά του να ξεγελάσει τον διαιτητή και να «πάρει» ανύπαρκτα σφυρίγματα υπέρ του.

Οσοι νομίζουν ότι έτσι θα προκαλέσουν την τιμωρία της ομάδας μας πλανώνται πλάνην οικτράν. Επαναλαμβάνουμε με σαφήνεια για μια ακόμη φορά ότι:

Ουδείς χαρακτηρισμός ρατσιστικού χαρακτήρα απευθύνθηκε σε ποδοσφαιριστή, αλλά αντίθετα υπήρξε διαμαρτυρία για τον τρόπο που αγωνιζόταν με την συγκεκριμένη έκφραση που χρησιμοποιείται ευρύτατα για να περιγράψει μια συμπεριφορά σαν ψεύτικη, υποκριτική, κάλπικη κλπ.

Ουδέποτε υπήρξε ανάλογη καταγγελία για οιοδήποτε στέλεχος της ομάδας μας, πολύ δε περισσότερο για τον Πρόεδρό μας με την μακρά παρουσία του στον χώρο που έδωσε συνεργασίες με εκατοντάδες ποδοσφαιριστών ανθρώπους από διάφορες χώρες προέλευσης, με διαφορετικό χρώμα, πολιτισμό, έθιμα και επιλογές.

Και το σημαντικότερο. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το επίμαχο βίντεο ότι ο Πρόεδρος μας απευθύνεται σε τρίτο πρόσωπο, και συγκεκριμένα τον διαιτητή, και όχι στον ποδοσφαιριστή, ακριβώς γιατί η έκφραση του αφορούσε τον τρόπο παιχνιδιού και όχι το πρόσωπο.

Ας μην ονειρεύονται, συνεπώς, η Κηφισιά και όσοι την πατρονάρουν τιμωρία του Βόλου. Οι διώξεις ασκούνται με βάση τα γεγονότα και όχι τις επιθυμίες αυτών που τις επιζητούν.