Ακόμη μια ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε στα ελληνικά γήπεδα, αυτή τη φορά σε βάρος του ταλαντούχου επιθετικού της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι.

Ads

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV, κατά τη διάρκεια του ματς με τον Βόλο, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση και μάλιστα από άνθρωπο που βρισκόταν στον πάγκο των Θεσσαλών.

«Προσπαθούμε τόσο καιρό στην κοινωνία να τα αλλάξουμε όλα αυτά τα πράγματα και κάποιος με αποκάλεσε μαϊμού. Ήταν κάτι που είχα πολύ καιρό να ακούσω, γιατί στα προηγούμενα χρόνια το είχα ξανακούσει. Η αλήθεια είναι ότι με πείραξε πάρα πολύ. Γι’ αυτό πήγα στον διαιτητή κάποια στιγμή, άκουσα πολύ καλά τη λέξη. Με πείραξε πάρα πολύ, με ενόχλησε», δήλωσε ο Ανδρέας Τετέι, μετά το τέλος του αγώνα.

Στη συνέχεια, ο 22χρονος επιθετικός της Κηφισιάς ζήτησε μέσω των social media να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ρατσιστικό κύκλο επιθέσεων στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Ads

«Ας μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ρατσισμού στον αθλητισμό και στην κοινωνία μας! Δεν πάει άλλο! Ο αθλητισμός οφείλει να είναι ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας και όχι εξαπόλυσης ρατσιστικών σχολίων και τακτικών», έγραψε.


Παράλληλα, ο Έλληνας επιθετικός της Κηφισιάς μιλώντας σήμερα το πρωί σε εκπομπή του OPEN εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

«Όταν κέρδισα ένα φάουλ κοντά στον πάγκο της αντίπαλης ομάδα, άκουσα από κάποιον να λέει: «Πως πέφτει εύκολα αυτή η μαϊμού;». Αμέσως πήγα στον διαιτητή και του ανέφερα το γεγονός» ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Τετέι και πρόσθεσε:

«Προσπάθησα να σταματήσω το παιχνίδι. Έχουμε φτάσει στο 2024 και αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Δεν επιτρέπεται! Δεν χωράνε τέτοια πράγματα στην Α’ Εθνική».

Αναφορικά με την αντίδραση του διαιτητή, ο 22χρονος επιθετικός επεσήμανε πως: «Δεν άκουσε κάτι γιατί ήταν μακριά. Εγώ το άκουσα γιατί ήμουν κοντά στον πάγκο». Από εκεί και πέρα το λόγο έχει η ομάδα του, η οποία θα κινηθεί νομικά ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ βρίσκεται στο πλευρό του δηλώντας την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση. «Του είπα δεν το δέχομαι. Δεν γίνεται να μην κάνουμε τίποτα» εξήγησε ο Τετέι αναφερόμενο στον πρόεδρο της ομάδας.