Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, μετά την ανακάλυψη δείγματος DNA ενός δευτέρου ατόμου – κι όχι του καθ’ ομολογία δολοφόνου, Εμμανουήλ Σοροπίδη – στα νύχια της γυναίκας. 

Ads

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 58χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται το επόμενα 24ωρα να κληθεί για νέα κατάθεση με σκοπό να αναγνωρίσει το άτομο που έχει κατανομάσει ως μεσάζοντα στην υπόθεση.

Ως η πιθανότερη ημέρα για την νέα απολογία του 58χρονου άνδρα προκρίνεται η ερχόμενη Πέμπτη, όπου εκεί ο 58χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το άτομο που σύμφωνα με τα λεγόμενα του, του έδωσε την εντολή να βγάλει από τη ζωή τη Δώρα Ζέμπερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί να αναγνωρίσει τον αστυνομικό που κατονομάζει ως «Χάρη» και που, σύμφωνα με τον ίδιο, όχι μόνο είχε ρόλο μεσάζοντα στην υπόθεση, αλλά «προσπάθησε να του κλείσει το στόμα» κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Τμήμα Μεταγωγών.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός από τον αστυνομικό, ο κατηγορούμενος έχει κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος γνωστό δικηγόρο και πρώην βουλευτή, που μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί να καταθέσει.

Ο εντοπισμός του DNA του άγνωστου ατόμου που βρέθηκε στα νύχια της 32χρονης εφοριακού έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και να δώσει πλέον νέες διαστάσεις στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 58χρονου συλληφθέντα ένα άλλο άτομο που βρίσκονταν στο Β’ Νεκροταφείο έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην εφοριακό.

Αυτό δεν λειτουργεί απαλλακτικά για τον 58χρονο κατηγορούμενο. Και αυτό, καθώς το δικό του DNA, μαζί με βιολογικό υλικό της Δώρας, έχει εντοπιστεί στις ματωμένες χαρτοπετσέτες με τις οποίες ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος σκούπισε τα χέρια του μετά το έγκλημα και στη συνέχεια τις πέταξε στο χώρο του Νεκροταφείου.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της άτυχης Δώρας, Κώστας Ζέμπερης, θα καταθέσει αίτημα στον δικαστικό λειτουργό να καλέσει συγκεκριμένους μάρτυρες από το εργασιακό της περιβάλλον για να δώσουν πληροφορίες για τις απειλές που δεχόταν. Μεταξύ αυτών, θα είναι και η κολλητή της φίλη και συνάδελφος της 32χρονης, που φέρεται πως γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε στη δουλειά της.