Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης δίνει νέα τροπή στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη. «Δεν χτυπήθηκε μόνο από την προπέλα ο Σήφης Βαλυράκης, αλλά και από άλλα όργανα» σημειώνει η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου στην έκθεσή της, ενισχύοντας το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, κάτι που υποστήριζε από την αρχή η οικογένειά του. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων», ένα μίλι μακριά από το σκάφος του. Μαρτυρίες που είχαν έρθει στη δημοσιότητα ανέφεραν πως είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με ψαράδες αλιευτικού σκάφους, το οποίο βρισκόταν στο σημείο, ενώ υπήρχαν και βίντεο που σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας επιβεβαιώναν την παρουσία δύο σκαφών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ιατροδικαστής σημειώνει: «Αν δεχθούμε οτι οι δύο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γινει συμπληρωματική έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση».

Η οικογένεια του πρώην υπουργού μιλά πλέον ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια με την έρευνα να λαμβάνει νέες διαστάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη έχει εξ αρχής μιλήσει για ανθρωποκτονία, τονίζοντας πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι σε ατύχημα. Συγκεκριμένα, η Μίνα Παπαθεοδώρου σε επιστολή που είχε στείλε προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, σημείωνε πως «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βέβαια η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Μετά και την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, η κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο σύζυγός μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπό μας ….».