Στην απόφαση για κυβερνητικό ανασχηματισμό φέρεται να έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις σχετικές ανακοινώσεις να θεωρούνται ζήτημα ωρών.

Ads

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μία από τις αλλαγές προσώπων αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο φέρεται να επανέρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον Γιάννη Οικονόμου.

Επικρατέστερος για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας θεωρείται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε αυτήν την περίπτωση, για τη θέση του υπουργού Εργασίας ακούγονται τα ονόματα του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Επίσης, άλλες πληροφορίες «βλέπουν» τους υπουργούς Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη, να οδηγούνται στην έξοδο από την κυβέρνηση.

Ads

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο για τις 10 Ιανουαρίου, οπότε, εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα γίνει με την νέα του σύνθεση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».