Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ads

Όπως είχε κάνει γνωστό το υπουργείο Παιδείας στις 10 το πρωί ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:
• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα  Λύκεια, εντός της ημέρας.

Ads

Ανακοινώθηκαν επίσης και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ, δηλαδή δηλαδή δύο στους τρεις υποψηφίους θα πάρουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Δείτε ΕΔΩ τις βάσεις και τα συγκριτικά των βάσεων 

Βάσεις – Επιλογή ΓΕΛ – Ημερήσια 

Ανοδος, πτώση και «βουτιές» 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Ιατρική Αθηνών σημείωσε άνοδο 80 μόρια και η Ιατρική Θεσσαλονίκης επίσης, άνοδο 82 μόρια. 
Πτώση για τη Νομική Αθήνας 30 μόρια, αλλά άνοδο στη Νομική Θεσσαλονίκης 15 μόρια. 
Θεαματική «βουτιά» 600 μορίων της Αρχιτεκτονικής Αθήνας.
Αναμενόμενη η άνοδο στα Παιδαγωγικά, όπως στο Παιδαγωγικό Αθήνας που καταγράφει άνοδο 800 μόρια. 
Πτώση πάνω από 200 μόρια στο Οικονομικό Αθηνών και πτώση μεγαλύτερη από 600 μόρια για το Οικονομικό του ΕΚΠΑ. 

Οι χαμηλότερες φετινές επιδόσεις στην εξέταση των μαθηματικών κατεύθυνσης έριξε, όπως αναμενόταν, τις βάσεις αρκετών σχολών που έχουν σαν μάθημα βαρύτητας τα μαθηματικά. Το Μαθηματικό Αθήνας υποχώρησε κατά 384 μόρια αν και στο αντίστοιχο τμήμα του Φυσικού, η βάση σκαρφάλωσε κατά 972 μόρια.