Ανακοίνωση σχετικά με τα ευρήματα στο γκαράζ της οδού Β. Αντωνιάδου 54, στον Καρέα, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις αρχές, «τα στερεά υλικά στις τρεις φιάλες υγραερίου προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με φωτιστικό πετρέλαιο. Τα στερεά υλικά στα δύο μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με πετρέλαιο».

Ads

Όπως προκύπτει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών τα εν λόγω υλικά «προσομοιάζουν με την εκρηκτική ύλη ANFO και δεν είναι τυποποιημένα εργοστασιακά προϊόντα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «όμοιου τύπου εκρηκτική ύλη με την ανευρεθείσα στις φιάλες υγραερίου (νιτρικό αμμώνιο εμποτισμένο με φωτιστικό πετρέλαιο) διαπιστώθηκε στον αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, που εξουδετερώθηκε την 18-02-2009 εντός αυτοκινήτου, το οποίο είχε τοποθετηθεί έξω από το κτίριο, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της τράπεζας Citibank στη Ν. Κηφισιά».

Σχετικά με τα στερεά υλικά, που ανευρέθηκαν στην πλαστική σακούλα απορριμμάτων προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο.

Ads

Στον ίδιο χώρο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού με διπλές πινακίδες κυκλοφορίας και πέντε μπαγκαζιέρες μοτοσικλέτας, μέσα στις οποίες, μεταξύ των άλλων ευρημάτων, υπήρχαν αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσικλετών.