Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη μαζί με την επικοινωνιακή σύμβουλό της Αννα Παναγιωταρέα παραβρέθηκαν στη βάφτιση του γιου του πρώην προέδρου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, Γιάννη Τσακοπιάκου, του αποκαλούμενου και «αμαρτωλού» Ταμείου, λόγω των οικονομικών σκανδάλων. 

Ads

Ο Γιάννης Τσακοπιάκος, νυν πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, είναι και διορισμένος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε ομάδα για τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΥΠΠΟ. Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του, ως πρώην προέδρου του «αμαρτωλού» Ταμείου, είχε ασκηθεί δίωξη από την εισαγγελία Διαφθοράς αναφορικά με τη χρονική περίοδο 2012-2014 για  κακουργήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και -το πιο σοβαρό- της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης των συνολικά 17 κατηγορούμενων μελών του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας εκκρεμεί, όπως και η υπόθεσή του στο πειθαρχικό, ωστόσο η Λίνα Μενδώνη κρύβει τις άριστες σχέσεις της με τον Γιάννη Τσακοπιάκο. 

image

Ads