«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» παραδέχεται πως έχει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση της νέα ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την προηγούμενη.

Ads

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, o Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο της τμηματικής χρηματοδότησης, ανάλογα με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, απάντησε πως ναι μεν στο παρελθόν στην προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχαν δοθεί «προκαταβολές» των δόσεων, αλλά τώρα δεν θα συμβεί.

Σημειώνεται μάλιστα πως η απόρριψη μιας τμηματικής χρηματοδότησης έρχεται σε αντίθεση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα εντός Μαρτίου αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Ο Μάρτιν Γένγκερ δήλωσε πως η Αθήνα θα πρέπει να επεξεργαστεί και να συμφωνήσει με τους θεσμούς τις μεταρρυθμίσει μέχρι τα τέλη Απριλίου, το οποίο θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί νομοθετικά ως τα τέλη Ιουνίου. Σε περίπτωση που οι θεσμοί αξιολογήσουν θετικά τις μεταρρυθμίσεις, το Eurogroup θα αποφασίσει τελικά για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.

Ads