Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των διοικητών των τραπεζών, σειρά στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, παίρνουν οι καναλάρχες.

Ads

Σύμφωνα με τον άτυπο προγραμματισμό που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σ. Φάμελλος, στην Εξεταστική Επιτροπή θα κληθεί στις 27 Ιούλη ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γ. Αλαφούζος, και στην συνέχεια θα ακολουθήσει στις 2 Αυγούστου η εξέταση του Φ. Μπόμπολα, ιδιοκτήτης της Πήγασος Εκδοτική (Mega, Έθνος, Ημερησία) και στις 4 Αυγούστου ο Δ. Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης του Alpha.

Εν τω μεταξύ ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μετά από αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιού πως βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λειτουργούν ως εκπρόσωποι των καναλαρχών. Βουλευτές από τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν φωνάζοντας και κάνοντας λόγο πως πρόκειται για «συκοφαντίες» και «ψεύδη», ενώ απείλησαν αν κάνουν «Κούγκι» την Εξεταστική Επιτροπή.

Διαβάστε αναλυτικά:

Από την πλευρά του ο κ. Σαντορινιός πρόσθεσε πως τα δύο κόμματα δεν αναφέρονται καθόλου στα δάνεια εκατομμύριων που έχουν λάβει από τις τράπεζες αντίθετα ασχολούνται συνεχώς με τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει για το ζήτημα του δανείου του «Κήρυκα των Χανίων». Η εφημερίδα, συμφερόντων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στην οποία υπήρξε μέτοχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν επέστρεψε ούτε ένα ευρώ από τα 300.000 ευρώ που είχε λάβει ως δάνειο, με αποτέλεσμα η Τράπεζα Πειραιώς να καταγγείλει τη σύμβαση.

Ads