Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς ματαίωσε το ταξίδι του στην Ελλάδα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Ισραηλινού αξιωματούχου έχει εγείρει ερωτήματα και στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο εδώ και μέρες διοργάνωνε σε συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα την επίσκεψη του κ. Γκαντς στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ θα έδινε το «παρών» στην πρώτη επίσημη επιθεώρηση στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα όπου δημιουργείται το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων, με ανάδοχο την ισραηλινή εταιρεία κατασκευής αμυντικών εξοπλισμών Elbit.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές η ακύρωση της επίσκεψης Γκαντζ στην Ελλάδα οφείλεται σε λόγους που επιβάλλουν ο υπουργός να βρίσκεται στο Ισραήλ, ενώ παράλληλα σημειώνουν ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ είναι σταθερές και σημαντικές και για τις δύο πλευρές.

Ads

Παράλληλα σημειώνουν ότι η επίσκεψη του την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία δεν σχετίζεται με την ακύρωση της επίσκεψη του στην Αθήνα. Αντίθετα όπως λένε ήταν προκαθορισμένη και η ουσία της είναι η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.

Οι υπουργοί τονίζεται ότι βρίσκονται σε στενή επαφή και συμφώνησαν να κάνουν διάλογο αργότερα.