Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μελών αντιφασιστικών οργανώσεων και ακροδεξιών που πραγματοποιούσαν παράλληλες συγκεντρώσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά.

Ads

Οι ακροδεξιοί μάλιστα προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο χώρο του λιμένα, όπου 4.500 περίπου πρόσφυγες έχουν βρει κατάλυμα. Όταν οι ακροδεξιοί διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο λιμάνι η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Ακολούθησαν συμπλοκές τόσο μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομίας, όσο ακροδεξιών και αντιφασιστών. H αστυνομία προσήγαγε 3 άτομα.

Η αντιφασισική, αντιρατσιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση: Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και την Ορ.ΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού). Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά, μέλη της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης, η οποία, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «ισλαμοποίηση» και «εισβολή» στη χώρα «χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων».