Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η κατάληψη του δημαρχείου Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά, από τους συμβασιούχους του τομέα καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι αντιδρούν στην πρόσληψη 570 νέων συμβασιούχων ενώ οι ίδιοι αποκλείονται από τη διαδικασία. Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, μεσολάβησε για τη συνάντηση σήμερα των σωματείων των εργαζομένων με το Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και τον ίδιο μεσολαβητή, η οποία ωστόσο δεν απέφερε αποτελέσματα…

Ads

Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών απέβη άκαρπη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Καμίνης δεσμεύθηκε να αποσύρει από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου τον προγραμματισμό 570 προσλήψεων συμβασιούχων (με 8μηνες συμβάσεις). Θα συνεχίσουν την κατάληψή τους στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου διαμηνύουν οι συμβασιούχοι, ζητώντας την μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

«Αδυνατώ να καταλάβω τα συνδικαλιστικά κριτήρια βάσει των οποίων θα συνεχιστεί η κατάληψη. Φοβάμαι ότι η απόφαση εδράζεται πλέον σε πολιτικά κίνητρα» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, τονίζοντας πως ο ίδιος έκανε δεκτό το βασικό αίτημα να ανασταλεί η συζήτηση για τον προγραμματισμό των νέων προσλήψεων. Επίσης, πρότεινε να ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους, για την εκπόνηση λύσης η οποία θα παρουσιαστεί στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνέλευση, τα σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιούν από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά και είναι πιθανόν στη συνέχεια να οδεύσουν προς το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που κήρυξε χθες η ΠΟΕ – ΟΤΑ, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00.

Ads

Υπενθυμίζεται πως χθες έληξε η κατάληψη στο αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων του δήμου, ωστόσο συνεχίζονται τα προβλήματα στην αποκομιδή, καθώς παραμένει και σήμερα κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής από κινητοποιήσεις των εκεί εργαζομένων, μετά το νέο θάνατο ρακοσυλλέκτη.