Σε εξέλιξη είναι, για δεύτερη ημέρα, οι έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους, που σύμφωνα με μαρτυρία κατέπεσε χθες στην θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου, ανάμεσα στο Μεσολόγγι και το Αντίρριο.

Ads

Στην περιοχή επιχειρούν έξι πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και ένα αλιευτικό σκάφος, καθώς και κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού.

Όπως ενημερώθηκε το Λιμενικό από την αερολέσχη Μεσολογγίου, το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ένας 47χρονος χειριστήςείχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα και επιστροφή.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μία μικρών διαστάσεων κηλίδα.

Ads

image

Ποιος είναι ο πιλότος που αγνοείται

Ο Παναγιώτης Κεφάλας κατάγεται από τα Ιωάννινα ενώ είναι κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, με 2 παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου. Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού.