Αγωνιώδεις είναι οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που κατέπεσε στον Πατραϊκό Κόλπο, ανοιχτά του Κρυονερίου.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πεδίο των ερευνών εστιάζεται σε συγκεκριμένο σημείο της θάλασσας καθώς εντοπίστηκαν τα πρώτα ίχνη της πρόσκρουσης.

Την ίδια στιγμή, η αγωνία κορυφώνεται για τον πιλότο, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο μοναδικός επιβαίνων στο μικρό, διθέσιο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, παντρεμένο, πατέρα ενός παιδού και κάτοικο της Πάτρας.

Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε  το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ένας ψαράς ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα, υποστηρίζοντας ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να χάνει ύψος και να πέφτει στη θάλασσα. 

Ads

Πέραν των σκαφών του Λιμενικού, στην ομάδα ερευνών, σύντομα, εντάχθηκαν ελικόπτερα, καθώς και άλλα σκάφη ιδιωτών και αλιέων.

Από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, προκύπτει ότι το μικρό αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από την Αερολέσχη Μεσολογγίου προς την Πάτρα.

Οι δυνάμεις των διασωστικών και ερευνητικών μέσων διαρκώς ενισχύονται, ενώ ιδιώτες συγκεντρώνονται στην ακτογραμμή για να συνδράμουν και να παρακολουθήσουν τις έρευνες.

Πηγή φωτογραφίας: nafpaktianews.gr