Στη Βουλή βρέθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, προκειμένου να καταθέσει στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης με τον μηνυτή του, Αντώνη Σαμαρά, και όχι μόνο.

Ads

Μάλιστα, εκτός από τον Αντώνης Σαμαρά, ζητά κατά αντιπαράσταση εξέταση και με τους εισαγγελείς Ιωάννη Αγγελή και Ελένη Ράικου, των οποίων οι καταθέσεις θεωρούνται κομβικής σημασίας από την κυβερνητική πλειοψηφία. Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αιτείται να λάβει όλες τις δικογραφίες που αφορούν την υπόθεση.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε προϊδεάσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι θα ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. 

«Έχω ζητήσει από τον συνήγορο μου να καταθέσει στην Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή έγγραφο στο οποίο θα περιέχονται αιτήματα, όπως έχω δικαίωμα από το Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για να υπερασπίσω τον εαυτό μου και να αποκαλύψω την αλήθεια. Γιατί ο ρόλος μου είναι διττός: και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να αποκαλύψω τους πραγματικούς σκευωρούς και εγκληματίες», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ads

Διαβάστε επίσης:

Διευκρίνισε δε, πως θα ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν όσοι εισαγγελείς και δικαστές φέρονται να ισχυρίζονται ότι προέβη σε παρεμβάσεις στο έργο τους κατά την υπουργική του θητεία. «Αυτοί ψάχνουν έναν, εγώ τους δίνω 100», τόνισε.