Βαριές εκφράσεις κατά των ανεξάρτητων βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρο Παραστατίδη εξαπέλυσε ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης από το βήμα της Βουλής.

Ads

Οι Βουδούρης και Παραστατίδης με κοινή δήλωσή τους άφησαν αιχμές για όλους τους βουλευτές, εκτός κυβερνητικών, που υπερψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο στη συνέχεια διευκρίνισαν πως σε καμία περίπτωση «η δήλωση αυτή δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί ‘κατηγορία’ προς κανέναν».

Χαρακτηρίζοντάς τους «σκουλήκια» και «τυφλοπόντικες», ο Χρήστος Αηδόνης τους προειδοποίησε «να προσέχουν να μην κυκλοφορούν πολύ αυτές τις μέρες, γιατί εγώ είμαι από χωριό και έχουμε τη φήμη πρωτόγονου». «Όχι στο Κοινοβούλιο αυτές οι εκφράσεις», τον διέκοψε η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, αναφερόμενη στον χαρακτηρισμό «σκουλήκια», ενώ ο Βουλευτής συνέχισε να διαμαρτύρεται.

Νωρίτερα ο Χρ. Αηδόνης είπε ότι ξέχασε πως οι απόψεις του «έπρεπε να τύχουν της έγκρισης των ιεροεξεταστών. Έκανα λάθος, δεν τόλμησα να ζητήσω ένα νέο διαβατήριο ή να πέσω μέσα σε μία κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να περάσω τις εξετάσεις τους».

Κατά των Βουδούρη και Παραστατίδη έβαλλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Σκάι, λέγοντας πως οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές επιχειρούν να ρίξουν τον πολιτικό διάλογο «στο βόθρο». Σημείωσε δε πως πρέπει και τα κόμματα, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, να επιδείξουν «ευθύνη» να μην περιλάβουν τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη στα ψηφοδέλτιά τους. «Θα ήταν πράξη ευθύνης από τον κ. Τσίπρα» να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου, συμπλήρωσε.

Ads