Αστυνομικό μπλόκο συνάντησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής που πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Η αστυνομία έστησε μπλόκο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

 

Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί από τα Νέα Μουδανιά με προορισμό το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με σκοπό να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Ads
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

 

Λίγο μετά τις 10, αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του χωριού Λάκκωμα, προκειμένου να μην μπουν στην πόλη οι αγρότες.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, όπως «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Περίπου 40 τρακτέρ συμμετέχουν στη μηχανοκίνητη ειρηνική πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ, ενώ στον κόμβο των Μουδανιών παραμένουν 120 τρακτέρ.

https://youtu.be/h8sFl9ZrNoE?feature=shared

Μπαράζ κινητοποιήσεων

Στο μεταξύ, σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχωρούν σήμερα Δευτέρα στις 13:00 μ.μ. οι αγρότες του Νομού Σερρών.

Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία.

Την ίδια ώρα με το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού από τους Σερραίους αγρότες θα κλείσει και η Εγνατία στο ύψος του Δερβενίου.

Σήμερα, στην Καλαμάτα, σε παμμεσσηνιακή κινητοποίηση καλούν οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού, που θα ξεκινήσουν με προσυγκεντρώσεις από τη Μεσσήνη στις 11 το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Στα Χανιά, κινητοποίηση διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων (ΕΟΑΣΝΧ), στις 11 π.μ. στα Μεγάλα Χωράφια.

Στην Κέρκυρα, κινητοποίηση στην Περιφέρεια διοργανώνει στις 10.30 π.μ. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Στη Ζάκυνθο, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 10 π.μ. στο Εθνικό Στάδιο (γήπεδο).

Στην Ηλεία, οι αγρότες μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων τους, θα προχωρήσουν σε πολύμορφες δράσεις με επίκεντρο το μπλόκο τους, με νέα συγκέντρωση.

Στα Τρίκαλα, οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων Ζάρκου δήμου Φαρκαδόνας & Βασιλικής δήμου Μετεώρων μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» διαδηλώνουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα μέσα στο κέντρο της πόλης, στις 12 το μεσημέρι, με κατάληξη το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Θα γίνει προσυγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων στις 11πμ, στην περιφερειακή οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, στο Κολυμβητήριο Τρικάλων.

Πανελλαδική σύσκεψη την Τρίτη στη Λάρισα

Την Τρίτη προγραμματίζεται συλλαλητήριο στη Νίκαια της Λάρισας, στις 12.00 το μεσημέρι, από τους αγρότες στη Θεσσαλία.

Εκεί έχουν καλέσει σε Πανελλαδική Σύσκεψη Συντονισμού οι Συντονιστικές Επιτροπές από τα μπλόκα σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο. Στα Τρίκαλα στις 12.00 πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, με την προσυγκέντρωση να έχει ανακοινωθεί για τις 11.00 στο Κολυμβητήριο.

Στόχος των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι τελικά να φτάσουν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.