Το μέλλον για τις κινητοποιήσεις των αγροτών θα αποφασιστεί σήμερα Τρίτη (6/2), καθώς αναμένεται να γίνει η πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα.

Ads

Σημειώνεται ότι οι αγρότες ήδη έχουν τονίσει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα τα οποία εξέδωσε η κυβέρνηση.

Οι αγρότες μετά τις συσκέψεις που έγιναν στα μπλόκα κάνουν λόγο τόσο για κλείσιμο της Εθνικής Οδού, όσο και με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να αποκλείουν να δούμε εικόνες στην Ελλάδα όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τρακτέρ να βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων.

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές / Γιατί οι αγρότες φοβίζουν το Μαξίμου

Ads

Τη Δευτέρα (5/2) διεξήχθησαν συζητήσεις στα αγροτικά μπλόκα σχετικά με τη σύσκεψη, ενώ συνεχίστηκαν οι μαζικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες από τα Νεα Μουδανιά Χαλκιδικής επιχείρησαν να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για να καταθέσουν ψήφισμα. Ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ,  αστυνομία τους εμπόδισε στην Εθνική οδό, στο ύψος του Λακκώματος, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στο μπλόκο των Μουδανιών.

Στην περιοχή της Φλώρινας, αγρότες πραγματοποίησαν πορεία προς το κτίριο της περιφερειακής ενότητας όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας.

Στις Σέρρες οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία οδό στον κόμβο του Στρυμονικού.

Στα Τρίκαλα, αγρότες από τις περιοχές που είχαν πληγεί από την κακοκαιρία συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη, Χρύσα Ντιντή, στην οποία υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.