Kλιμακώνουν μέρα με τη μέρα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για το μεγάλο κόστος της παραγωγής.

Ads

Αγρότες από τις περιοχές του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και της Φαλάνης ενισχύουν με τα τρακτέρ τους το αγροτικό μπλόκο στον Πλατύκαμπο και πλέον στον κόμβο της Καρδίτσας του αυτοκινητόδρομου Ε65 βρίσκονται περισσότερα από 400 τρακτέρ.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν μπλόκα στον κόμβο του Πλατύκαμπου από αγρότες της Λάρισας, στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε65 από τους αγρότες της Καρδίτσας, στον Ζάρκο από τους αγρότες των Τρικάλων, στον Αλμυρό και τον Ριζόμυλο από αγρότες της Μαγνησίας, ενώ οι αγρότες της Νάουσας βρίσκονται στην είσοδο της πόλης.

Σήμερα αναμένεται πορεία με τα τρακτέρ ακόμα και στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις 10:30-11:00 προς τον κόμβο του αεροδρομίο,υ ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να γίνει και αποκλεισμός του σημείου.

Ads

Αναμένονται επίσης κινητοποιήσεις στις Σέρρες και στα Γιαννιτσά.

Από το πρωί της Πέμπτης, αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ τους στην Κεντρική Πλατεία της Επανομής, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Τα τρακτέρ ήταν παρατεταμένα στην άκρη του δρόμου και οι αγρότες δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιο μπλόκο.

«Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις την Παρασκευή με μια ειρηνική πορεία στον κόμβο του αεροδρομίου για να βγάλουμε τα προβλήματά μας προς τα έξω» αναφέρει ο αγρότης Ιάσoνας Βογιατζής. Όπως τόνισε, «έχουμε μεγάλο κόστος παραγωγής. Είναι δυσβάστακτα για τον αγρότη τα έξοδα και λιγότερα τα έσοδα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις του. Μεγάλο και βασικό πρόβλημα είναι νέα ΚΑΠ που έχει σχεδιαστεί είναι ανεφάρμοστη για τα δεδομένα της Ελλάδας».

Οι αγρότες αναφέρουν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συντονίσουν πανθεσσαλική επιτροπή, με σκοπό να βρεθούν στην Αθήνα και να συναντηθούν με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.