Διαφορετικές θέσεις φαίνεται ότι υποστηρίζουν οι αγρότες μετά τις συνελεύσεις στα μπλόκα, καθώς στη Θεσσαλία, όπου αναμένεται να έχουν και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε η συνέχεια των κινητοποιήσεων, ωστόσο τα περισσότερα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας αποφάσισαν την αναστολή τους.

Ads

Συγκεκριμένα, οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν να συνεχίσουν αλλά και να ενισχύσουν τα μπλόκα τους σε Καρδίτσα και Φάρσαλα, τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο του Ε65, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Ντάνιελ, ζητούν άμεσα την αναστολή της πράσινης ΚΑΠ και την ανασυγκρότηση των πλημμυρισμένων εδαφών τους, ώστε να μη χάσουν την επόμενη καλλιεργήσιμη περίοδο που αρχίζει την άνοιξη.

«Ακόμη κι αν όλοι οι συνάδελφοί μας αποχωρήσουν, είμαστε οι τελευταίοι που θα το κάνουμε», δηλώνουν οι αγρότες από το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας.

Ads

Οι αγρότες του Πλατυκάμπου αμέσως μετά την επιστροφή τους από την Αθήνα αποφάσισαν και τις επόμενες κινήσεις μέσα από τη γενική τους συνέλευση.

Δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.