Σε μία ιδιαίτερα προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς καυχήθηκε για το κλείσιμο 7 νοσοκομείων κατά την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο την περίοδο συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ υπό τον Αντώνη Σαμαρά το 2013.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε περήφανα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε -όταν εκείνος έκανε λόγο για «πελατειακό πολιτικό σύστημα»- ότι «Μιλάτε με έναν υπουργό, που στο παρελθόν όπως θυμάστε, και με κατηγορούν έως σήμερα, έχω κλείσει επτά νοσοκομεία».

Αναλυτικά το απόσπασμα

Η κυνική αυτή δήλωση του υπουργού Υγείας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης μέσω του τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ξεπέρασε ακόμη και τα απώτατα όρια κοινωνικής αναλγησίας ο νέος και παλιός υπουργός Υγείας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στη συνέχεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει «να διαλύσει» ο νέος υπουργός Υγείας «ό,τι απέμεινε» από το ΕΣΥ.

Ads

Ολόκληρη η δήλωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

Χωρίς τέλος ο κατήφορος του κ. Γεωργιάδη

Ξεπέρασε ακόμη και τα απώτατα όρια κοινωνικής αναλγησίας ο νέος και παλιός υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης με το να επαίρεται ότι έκλεισε επτά (7) νοσοκομεία ως υπουργός Υγείας το 2013. Παίρνοντας ραδιοφωνική «πάσα» από τον ομοϊδεάτη του Άρη Πορτοσάλτε, αποκάλυψε ουσιαστικά τον ρόλο που του ανέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή την εκθεμελίωση και διάλυση του Ε.Σ.Υ. υπέρ του ιδιωτικού τομέα, συνεχίζοντας πιο «αποτελεσματικά» το έργο του έτερου ομοϊδεάτη του Θάνου Πλεύρη.

Όσον αφορά δε τις χωρίς αιδώ συγκρίσεις του, να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατάργησε το πεντάευρο στα νοσοκομεία, κάτι για το οποίο επίσης επαιρόταν ο κ. Γεωργιάδης, καθώς και ότι σε πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε για την ανάταξη του Ε.Σ.Υ.

Τη στιγμή, λοιπόν, που τα νοικοκυριά και οι πολίτες επιβιώνουν, λόγω της ακρίβειας στα όρια της φτώχειας, τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε επικίνδυνο για τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό βαθμό και παιδιά αναγκάζονται να διακομισθούν σε τέσσερα (4) νοσοκομεία για να βρουν ΜΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης, ως ο πλέον «ειδικός», έρχεται να διαλύσει ότι απέμεινε.

Δεν θα το επιτρέψουμε.