«Oι ανάγκες των συνανθρώπων μας για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας είναι ο πήχης, που οφείλουμε να ξεπεράσουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για αυτό» τόνισε με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Ads

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «διαχρονική εμπιστοσύνη» στο πρόσωπό του, ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό «σε έναν χώρο γνώριμο σε μένα από το παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Υγείας το 2013, με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Επί υπουργίας του, μεταξύ άλλων, σταμάτησαν τη λειτουργία τους πέντε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) – το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο Παναγία Θεσσαλονίκης, η Πολυκλινική Αθηνών, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Το 2021 με το σύστημα υγείας της χώρας να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση εν μέσω πανδημίας από τη θέση του υπουργού Επενδύσεων δήλωνε ότι «καλώς έκλεισαν» επειδή «δεν χρειάζονταν».

https://www.youtube.com/watch?v=lbOJhqVrYWE

Από τις πλέον αξέχαστες στιγμές και ενδεικτική της πολιτικής που υπηρέτησε στην πρώτη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, αποτελεί η δήλωσή του στη Washington Post για την κρίση στην υγεία κατά τη μνημονιακή εποχή στην Ελλάδα, με πυρήνα την ιστορία ενός καρκινοπαθή που αδυνατούσε να βρει τα χρήματα για να θεραπευτεί και τον κ. Γεωργιάδη να λέει επί λέξει στην αμερικανική εφημερίδα:

«Ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν είσαι σε τελικό στάδιο».