Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ), παρουσία του προέδρου Κωνσταντίνου Μίχαλου, προχώρησε σε ένα ηχηρό «άδειασμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είχε διαγραφεί από τη ΝΔ καθώς είχε χαρακτηρίσει ιστορική τη συμφωνία του Eurogroup για το τέλος των Μνημονίων και την ελάφρυνση του χρέους, είχε ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών που ζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είχε εκφράστει θετικά και για τη συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά οφέλη της για την οικονομία. Επιπλέον, ο κ. Μίχαλος έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΝΔ για υιοθέτηση ακροδεξιάς ατζέντας. 

Ο κ. Μεϊμαράκης κατά την τοποθέτησή του στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΑ τόνισε πως είχε δίκιο ο κ. Μίχαλος που απέρριπτε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Δεν είναι ανάγκη να γίνονται εκλογές όποτε μας αρέσει, συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μίχαλο. Μάλιστα θα πρέπει να υπάρξει και διάταξη που θα κατοχυρώνει κυβερνητικές θητείες τουλάχιστον τριετίας. Γιατί η πολιτική σταθερότητα είναι αυτή που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε και απευθυνόμενος στον κ. Μίχαλο κατέληξε: «Ορθώς εκφράσατε ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ την αντίθεσή σας για πρόωρες εκλογές, έστω και αν η αντιπολίτευση τις ήθελε».