Η ΝΔ προχώρησε στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Σημειώνεται πως ο Μίχαλος, πολιτικά, συνδέεται στενά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποτελεί έναν από τους βασικούς εκφραστές της κεντροδεξιάς τάσης εντός ΝΔ, η οποία έχει περιθωριοποιηθεί μετά την ακροδεξιά στροφή της παράταξης από την σημερινή ηγεσία.  

Ads

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είχε χαρακτηρίσει ως ιστορική τη συμφωνία του Eurogroup για το τέλος των Μνημονίων και την ελάφρυνση του χρέους, είχε ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών, εκφράζοντας το πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου για πολιτική σταθερότητα, ενώ είχε εκφράστει θετικά και για τη συμφωνία για το Μακεδονικό, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά οφέλη της για την οικονομία. Όπως, εξάλλου σημειώνει σε ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε μετά τη διαγραφή του, «αυτή ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις». 

Οι θέσεις του, που απείχαν από το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ, είχαν προκαλέσει έντονη δυσφορία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ανακοίνωση της διαγραφής του τον παρουσιάζουν ως «Δούρειο Ίππο». Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μετά τη διαγραφή του, συνέστησε «ψυχραιμία» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάνοντας λόγο για μια «αψυχολόγητη» και «αντιδημοκρατική» κίνηση, σημείωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «θεωρεί εχθρό όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη». 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ είναι η εξής: «Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος. Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή  Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν “Δούρειοι Ίπποι”».

Ads

«Ας μιλήσουμε για τους πραγματικούς “Δούρειους Ίππους”»

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, εξέχων στέλεχος της καραμανλικής πτέρυγας που επίσης διαγράφηκε από τη νέα ηγεσία της ΝΔ επειδή εξέφρασε την αντίθεσή του με την κατεύθυνση που έχει πάρει το κόμμα, σχολιάζοντας τη διαγραφή Μίχαλου, ανέφερε σε μήνυμά του στο Facebook:

«Επειδη στην νομικά ανυπόστατη απόφαση διαγραφης του Κωνσταντίνου Μίχαλου απο τη Νεα Δημοκρατία γίνεται λόγος για Δούρειους Ιππους… Δουρειος Ιππος ειναι ο Μητσοτακης και η δρακα τηα παιδικής του χαράς. Δούρειος Ιππος είναι ο Αδωνις και οι ακροδεξιοί ομπιδεάτες του. Δούρειος Ιππος είναι ο κατ εξακολούθηση προδότης Σαμαράς με τις ρεβανσιστικές ψευδαισθησεις του»