Την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 γιορτάζει το κράτος και η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», παρά τα εμπόδια που έχει δημιουργήσει η πανδημία, έχει ετοιμάσει έξι δράσεις για «να τιμήσει την ημέρα που οι πρόγονοί μας άναψαν τη φλόγα της ελευθερίας και, την ίδια στιγμή, μέσα από έναν εικονικό διάλογο μαζί τους, να αναδείξει πού οδήγησαν οι θυσίες και οι αγώνες που έδωσαν, πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, μέσα από την πορεία αυτών των 200 ετών», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ads

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτόκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη υποδέχτηκαν τους επίσημους προσκεκλημένους, μεταξύ αυτών ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης, στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, και επίσημο δείπνο παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι χρήστες των social media ανέδειξαν από την πλευρά τους τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 στο δημοφιλές θέμα της ημέρας και πρώτο hashtag το #1821ελλας2021 αλλά και #200_χρονια_ταγαρια. Σχολίασαν και γιόρτασαν με το δικό τους τρόπο, συνδεμένο όμως με τη σημερινή πραγματικότητα.