Να «μαζέψει» τις δηλώσεις που έκανε από το βήμα του 12ου Insurance Conference και με τις οποίες καταφερόταν κατά της ρύθμισης των 120 δόσεων, επιχειρεί ο Γιάννης Βρούτσης.

Ads

Σε συνέντευξή του (μια μέρα μετά το συνέδριο) στο Πρώτο Πρόγραμμα ο τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ έκανε λόγο για «χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας» από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θα ενισχυθεί από τη ΝΔ. Πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα, παρά την βαριά ήττα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε:

«Είμαι ο μικροεισηγητής του νομοσχεδίου, όχι μόνο υπερψήφισα τη ρύθμιση των 120 δόσεων ως ΝΔ, αλλά έκανα και κριτική γιατί δεν την έφεραν και πιο μπροστά και την άφησαν παραμονή εκλογών. Είπα ότι είναι τόσο αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ. Γιατί υπάρχει μια θηλιά στο λαιμό όλων των πολιτών που επιβάλλεται να έρθει αυτή η αλήθεια των 120 δόσεων».

Ads

Όταν ο δημοσιογράφος του διάβασε αναλυτικά όσα είχε αναφέρει από το βήμα του συνεδρίου, συγκεκριμένα ότι «Η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη», ο Γιάννης Βρούτσης  -έμπλεος απορίας- απάντησε:«Δεν ξέρω που βρήκατε αυτό το κείμενο…».

Το πρόβλημα για τον πρώην υπουργό Εργασίας είναι ότι υπάρχει και βίντεο από την επίμαχη ομιλία του στο συνέδριο..