Την ώρα που το υγεινομικό προσωπικό του ΕΣΥ απαιτεί στοιχειώδη κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά για να παλέψει με την επιδημία, η Προεδρία της Κυβέρνησης εγκρίνει δαπάνη 11 εκατομμυρίων ευρώ, «για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».

Ads

Να σημειωθεί, ότι τα ΜΜΕ υποχρεούνται να προβάλουν δωρεάν τα μνηνύματα των κρατικών φορέων, όπως ο ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, γεγονός το οποίο προκαλεί ερωτηματικά για τον τελικό προορισμό αυτών των χρημάτων. Υπενθυμίζεται πως ανάλογο σκάνδαλο με υπέρογκες διαφημιστικές καμπάνιες προς ΜΜΕ είχε αποκαλυφθεί και για το ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΝΔ. 

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 11 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζει «τη σημερινή είδηση αποκαλυπτική, προκλητική και σοκαριστική» και προσθέτει:

Ads

«Αποκαλυπτική για την υποκρισία του πολυδιαφημισμένου “επιτελικού” κράτους της Νέας Δημοκρατίας που σκορπάει λεφτά των φορολογουμένων από το παράθυρο. Προκλητική γιατί μια καμπάνια για ένα τόσο σημαντικό ζητήματα δημοσίου συμφέροντος δικαιούται -εκ του νόμου- δωρεάν προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

«Σοκαριστική γιατί έρχεται τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατρών και νοσηλευτών, που ζητούν από την κυβέρνηση το αυτονόητο: την αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει τις επιλογές της και να δώσει αναλυτικά τα επιμέρους στοιχεία της πολυέξοδης καμπάνιας. Και ας απαντήσει στο απλό ερώτημα: πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;».