Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου.

Ads

Τα επιτελεία των κομμάτων είναι σε αναβρασμό, επιστρατεύουν όλα τα «όπλα» τους  για την εκλογική μάχη, ενώ  ο ελληνικός λαός  αγωνιά  για την επόμενη ημέρα της Πατρίδας.

Στην εκλογική αυτή μάχη συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Ο κόσμος της ευημερίας των λίγων, εις βάρος των πολλών, Ο κόσμος του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη ,που οδήγησε ακόμη και στην τραγωδία των Τεμπών, ο κόσμος της υποτίμησης της Πατρίδας μας διεθνώς, με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τον περιορισμό της  ελευθερίας του Τύπου. Δεν αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να χαρακτηρίζεται ο Έλληνας  πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ακόμη και  ως «ο Ορμπαν των Βαλκανίων».

Ads

Από την άλλη, έχουμε και τον κόσμο της Ανάταξης της χώρας, τον κόσμο της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΝΤΟΥ, τον κόσμο της κοινωνικής ευημερίας και προκοπής, παράλληλα με νέο αναπτυξιακό μοντέλο συμβατό με σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών, που δημιουργούν η Κλιματική Αλλαγή και  οι νέες γεωπολιτικές συνθήκες, καθώς  και η ανάγκη άμβλυνσης των ανισοτήτων και η σύγκλιση με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα. Τον κόσμο αυτό εκπροσωπεί  ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Μπορεί  η προεκλογική περίοδος  να χαρακτηρίσθηκε από εντάσεις, αλλά με κύρια ευθύνη της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίσθηκε και  από fake news,  θρασύτητα, παραπληροφόρηση, διαστρεβλώσεις και όχι μόνον. Τα φαινόμενα αυτά εντείνονται τις τελευταίες ημέρες, κύρια λόγω πανικού και φόβου της ΝΔ, που βλέπει να κινδυνεύει η εκλογική της Νίκη και να απομακρύνεται η αυτοδυναμία της .  Όσο περισσότερο φοβούνται, τόσο πιο θρασείς γίνονται, άλλωστε «η θρασύτητα είναι η μάσκα του Φόβου». Το κράτος- παρακράτος του Μαξίμου, κλονίζεται…

Ο Φόβος που αισθάνονται στη ΝΔ, μετατρέπεται σε αγώνα καλλιέργειας Φόβου στο Λαό. Έφτασαν στο σημείο να μιλούν, να διασπείρουν  απόψεις  ακόμη και για  αδυναμία καταβολής των συντάξεων, αν δεν έχουμε κυβέρνηση αυτοδυναμίας ..

Αντίθετα  ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προσέρχεται στην εκλογική μάχη με το πρόγραμμά του, την εμπειρία του από τη διακυβέρνηση 2015-2019, σε δύσκολες μνημονικές -ασφυκτικές συνθήκες και βέβαια την ισχυρή πολιτική του  βούληση, να λειτουργήσει υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.

Ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει το Μέλλον του, μετά από μία δυσβάστακτη τετραετία διακυβέρνησης της χώρας, από τη χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Μια τετραετία που χαρακτηρίσθηκε  από σκληρή ταξική πολιτική, υπέρ  μεγάλων συμφερόντων και καρτέλ, από  ακρίβεια που καλπάζει, από  αισχροκέρδεια, από συνειδητή υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, παράλληλα με  την συνολική απαξίωση του κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς επί κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδείχθηκε η Πατρίδα μας πρωταθλήτρια στους θανάτους  ανά εκατομμύριο από τον covid, πρωταθλήτρια στην χονδεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος για πολλούς μήνες, ο μέσος μισθός υπολείπεται του ΜΟ σε επίπεδο ΕΕ, ενώ δυστυχώς αποτελεί  και αντι παράδειγμα σε θέματα Δημοκρατίας.

Η ανάγκη εφαρμογής ενός άλλου Αναπτυξιακού και Παραγωγικού Μοντέλου καθίσταται απαραίτητη, ενός Μοντέλου Ανάπτυξης με παραγωγικές επενδύσεις ισχυρής προστιθέμενης αξίας, με παράλληλη  γενναία  αύξηση του εισοδήματος, αξιοποιώντας και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που τώρα κατευθύνονται μόνο σε λίγους, «αρίστους» και  εκλεκτούς.   

Η επιστροφή στην Κανονικότητα, στην «ευρωπαϊκή Κανονικότητα» είναι ένας σημαντικός στόχος  του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Να γίνουμε Ευρώπη», όχι μόνον να «μείνουμε Ευρώπη».

* Η Χαρά Καφαντάρη είναι υποψήφια Βουλευτής Β2 Δυτικού τομέα Αθήνας