Κάθε κυβέρνηση, ιδίως συμμαχική, που θα τον αποκλείει από την πρωθυπουργία, ο Κυρ. Μητσοτάκης την θεωρεί τερατογέννεση, πολύ περισσότερο αφού θα προέρχεται από τον μπαμπούλα της απλής αναλογικής.

Ads

Μιλάμε για τέρας ιστορικών γνώσεων και δημοκρατικότητας. Ταΐζει με το τσουβάλι το τέρας του φόβου και μιλάει για τερατογεννέσεις, κομίζοντας σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Θεμιτό να μην  συμφωνεί για την απλή αναλογική, αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από το να την μετατρέπει σε τέρας φόβου. 

Αν ήταν όπως τα λέει ο φωστήρας του επιτελικού κράτους (ή μάλλον όπως του είπαν να τα πει), τότε το Ισραήλ, ένα κράτος που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο και εφαρμόζει την πιο γνήσια αναλογική θα είχε σβήσει από τον χάρτη.

Εκμεταλλεύθηκε την πανδημία για να ελέγξει την πληροφόρηση, λες και δεν του αρκούσε ο υπαρξιακός φόβος και η κλεισούρα, που δημιουργούσε ψυχολογικά προβλήματα στους πολίτες. Ατέλειωτα λεφτά από τον κρατικό κορβανά σε διαφημιστές, που αγοράζουν τα δεδομένα του Facebook ώστε οι πρώην έγκλειστοι και προσφάτως απελεύθεροι να είναι κάτω από το πέλμα του τέρατος που τους ελέγχει αόρατα. Αλλά το τέρας ήθελε περισσότερο υλικό.

Ads

Γι΄ αυτό και ο Κυρ. Μητσοτάκης κατελήφθη να παρακολουθεί, όχι μόνο δημοσιογράφους και τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά -κατά πως φαίνεται- άμεσα ή έμμεσα, μέσω άλλων παρακολουθούμενων, και τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς. 

Αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, συγκροτούν το τέρας της Αποκάλυψης, που κάνει τον Όργουελ να φαίνεται σαν ένας δευτεροκλασάτος μικροπροφήτης. Κάτω από την σκιά του τέρατος, ένα σωρό deals και ατέλειωτο πλιάτσικο στην υγεία των φοβισμένων.

Ναι, αυτή είναι τερατογέννεση που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολίτευση, για τα δημοκρατικά κεκτημένα της οποίας η ΝΔ διεκδικούσε κάποτε την ιστορική συμβολή του ιδρυτή της.

Ήρθε όμως ο εκδικητικός γόνος να πάρει ρεβάνς από την αριστερά, αλλά και από κάθε άλλη οικογένεια και να επιβάλει τον νεομητσοτακισμό και τον νεοφιλελευθερισμό ως την κρατούσα δοξασία στην νεοδεξιά του. Ένα μεταμοντέρνο ΛΑΟΣ με την ευγενική συμμετοχή κατάλοιπων του εκσυγχρονισμού.

Το τέρας, αμάν, παίζει κουμ-κάν σε μία παρτίδα στημένη και γι’ αυτό την θεωρούν εκ των προτέρων κερδισμένη. Γύρισε όμως το φύλλο, γιατί ο κλέφτης και ο ψεύτης δεν μπορούν να χαίρονται στο διηνεκές. Ήρθε η ώρα οι φοβισμένοι να πανικοβάλουν αυτόν που προσπαθεί να κρυφθεί πίσω από το τέρας που τους φοβίζει. 

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.