Όχι το σύστημα Μητσοτάκη δεν αντιμετωπίζεται με λογικά επιχειρήματα και συμβατικές αναλύσεις. H βρετανική Guardian έγραψε ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει της εποχή της χούντας.

Ads

Αν κατηγορούσες την χούντα για παραβίαση της δημοκρατίας, θα της έκανες τα μούτρα κρέας. Όταν έχεις μπροστά σου υπόλογο για εγκληματική ενέργεια, ο οποίος έχει κάνει το ψέμμα επάγγελμα, το να περιμένεις αξιοπρέπεια που να οδηγεί σε παραίτηση μοιάζει με ουτοπία.

Δεν συμφωνώ ότι το διάγγελμα (κι όμως έχει το θράσσος να προβαίνει σε διαγγέλματα, έχοντας απλώς κάποιον λεκέ στο λευκό πουκάμισο) ήταν μία παράσταση καραγκιόζη. Κατά βάθος, ο καραγκιόζης έχει μία αθωότητα, γι’ αυτό συγκινεί τα μικρά παιδιά. Εδώ μιλάμε για το μείγμα κυνισμού και ξετσιπωσιάς που δεν εχει προηγούμενο.

Θέλει να σε πείσει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε αυτό που γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά ο της Ομάδας Ψεύδους Ρωμανός. Παριστάνει τον ανήξερο και την ίδια ώρα εκβιάζει δι’ αντιπροσώπων και μέσω ενός μισθοφορικού στρατού τρολς.

Ads

Συμπέρασμα; Το σύστημα Μητσοτάκη φτύνει κατάμουτρα τους πιο συνειδητούς πολίτες και τους προκαλεί: Ρίξτε με αν μπορείτε!

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.