Το μαθητικό κίνημα δικαιώνεται περίτρανα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Έθνος, μέσα σε μία εβδομάδα κατεγράφησαν επισήμως 709 κρούσματα σε παιδιά που αποτελεί περίπου το ¼ από την αρχή της πανδημίας, γεγονός που καταδεικνύει την έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά έως 17 ετών.

Ads

Η είδηση έφτασε στο υπουργείο και μαθαίνουμε ότι στους λοιμωξιολόγους επικρατεί έντονη ανησυχία γι’ αυτό λαμβάνονται με ρυθμούς εξπρές νέα μέτρα!

Είχαν δίκιο λοιπόν τα παιδιά που έκαναν κινητοποιήσεις ζητώντας ολιγομελή τμήματα και καθαρίστριες από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Είχαν δίκιο λοιπόν οι μαθητές που κατασυκοφαντήθηκαν ως καταληψίες που θέλουν να χάσουν μάθημα και ως ταραχοποιά στοιχεία. Είχαν δίκιο τα παιδιά που έφταναν μέχρι το υπουργείο παιδείας για να εισπράξουν τη σιωπή της υπουργού και τη χλεύη του κου Μπογδάνου που τους παρομοίαζε με πιθήκους στο twitter.

Αύριο η πολιτεία ίσως να αναγκαστεί να παραδεχτεί στην πράξη το δίκιο τους, με τη λήψη νέων μέτρων στα σχολεία έστω και καθυστερημένα. Θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί Κεραμέως και Χρυσοχοϊδης μια συγγνώμη στους μαθητές που συκοφάντησαν, συνέλαβαν, εκφόβισαν; Θα απολογηθεί κανείς στις οικογένειες τους που τις έβαλαν σε κίνδυνο μετατρέποντας τα σχολεία σε υγειονομικές βόμβες;

Ads

Δεν ελπίζουμε ότι δείξει η κυβέρνηση αυτή καμιά μεταμέλεια για τη λανθασμένη και συχνά εγκληματική της πολιτική, καθώς έχει αποδείξει ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις αποτυχίες της, αντιθέτως προσπαθεί με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα να καρπωθεί ως και όφελος από αυτές.

Οι πολίτες όμως είναι εδώ και καταγράφουν γιατί οι πολιτικές αυτές «γράφουν» στις ζωές μας. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, έστω αργά, να ληφθούν μέτρα για τα σχολεία για να θωρακιστούμε στοιχειωδώς κι ας την καταπιούν την οφειλόμενη συγγνώμη.